Sunday, 20 May 2012

MALU TAPI MAHU ^O^

Assalammualaikum w.b.t.

Mate masih ngantuk lagi ni (at 9 a.m)..nak tido xbole..sbb da biase lepas solt subh xbole tido nanti rezki xmasuk..heee =D kne tgu lepas solt zohor plak nti bru tdo skjap..cian kt mate xckup tdo..tp sbb somthing happen yesterday..yang nak dkongsi bsame jadi update la entri utk blog Yaya yang macam idup xhidop ni..wuuu >,<

Semalam kat umah nenek ade wat majlis kecik2..juz adik bradik je la kan.makcik kate wat smbut hari lahir nenek..yg ke 70+++ hehe..smalam sblum datang Yaya da 'pose' dulu supya bleh melantak dengan bnyk nyer bile da kt umah nenek nanti..huwaaa..amik ko..MELANTAK tuu..sungguh kurang sopan budak ni! Tapi xde melantak sangat la..teringin tapi paksa badan untuk tidak menerima makanan dengan terlalu banyak..ik0t sunah nabi ye murid-murid sekalian....'Makanlah bila kamu terasa lapar dan bhenti makan sebelum kenyang....'harap maklum..lagipun Yaya nye pwot kecik.makan ckit da rase knyang da...(cover giler pdhal nak makan sebanyk yg boleh..! huuu ;p)

Ni ade pic ckit je kat bawah ni yang sempat Yaya snap..cikit je la sebb xde mase nk amik pic bebanyak. Pale ingat nak makan je..pwot da wat Orkestra da...asyik tengok je makanan tu..huu menunggu orang nye psl..yela..xkan nak lahap terus kan..kenela tunggu orang rasmi dulu..^0^

Makanan sume bleh tahan la..ade SATE, LAKSA JOHOR, NASI LEMAK, SOTO, AYM, IKAN BAKAR, kueh, pencuci mulut-tembikai....sume Yaya rase kcuali soto dengan ikan bakar..heee =D


Keje pertama yang makcik suh wat...heee dtg awl kenela tolng pape yg ptt kan...serius jujur ni 1st time potong bua tembikai yang sebijik tuh, potong smpi kecik2 mcm ni..atas tengok lawa kan..tapi kat bawah korang xtaw betapa hancurnyer Yaya potong..wakakak...^o^ tapi makcik kate "potong la mcmmane pon..belaja kak Yaya oii..nanti kt uma mak mertua senang...." aku... -_- xpela..xnk mkan tmbikai...
Mak plak smbung "ala..potongla cmane pon..makan sume msuk pwot p0n..bukn wat hiasan.."
Ye x ye kan...^,^


Ye...SATE..pakcik yang beli..SEDAP??? bole la..tapi Urgh..sate is not of one of my fevret food...
ntahla..xterliur macam orang lain pon..hehe..tapi kalo ayam ke ikan yang d wat barbeque or bakar ke....eh lebih kurang same la kan..itu Yaya minat..bleh jadi one of my fevret food..tapi same dengan sate kan..dibakar jgk..xtaw la nape xminat..dimaklumkan ye Yaya xpkai SUSUK.....-_- haha. bole je makan cume xminat mcm korang.. ^o^


Kami orang kampung! Tengok hidang sume makanan kat bawah taw..sume makan bersila..*suke sangat!!* ^o^ -xsempat nak snap mase makanan dhidang semua..sempat snap mse sume mknan da hbis licin..wuuuu >,< melantak dulu bru tpkir nk amik pic..hahaha ;p


 Family nenek saye besa...anak2 ramai kan..cucu lagilah ramai..cicit lagi...wahhhh... @o@
Ni cume sebahagian sahaja...ye.. =>


Yeaa..ini dia...nmpk sedap x??sedap weyh..tapi mase mula sedara bwk kueh ni Yaya cume tgok je..skali dua pandang2, jeling2..ade penutupnyer..tengok xde pun orang nak rasmi dulu..huuu..so Yaya yang pemalu n lagila segan nak rasmi dulu..kali ketiga tgok...xjugak bukak...xble jadi ni..nak jgk rase..almklumla..makan sume dlm kuantiti sdkit so takat kue ni bole masuk lagi..haha..masuk kali keempat xde jugak orang bukak-mayb sbb smua da kknyangan..-so bile nampk mak Yaya ade di kwasan bhmpiran dgn kueh ni ape lg..heeee =D Yaya rasmi dulu la dengan rase xmalu nyer...hoooohoho dapat jugak..amik ko..sume ni ak punye...wahahah-xtaw bpe kali potong kueh yg Yaya da amik..tgn ni mgatal je amik sbb mult mgunyah tnpa henti.. =_=

Ok..tu je..citernyer..balik pon lewat..kol 11p.m bru gerak lik..slmut dgn bntl pun da tgu kt uma..
Sekian..Wassalam...=)

16 comments:

  1. wahh. dah la kte tengah lapar ni. hehe

    ReplyDelete
  2. ala... saje je yaya nih wat 5zol jdi lapar... meleleh air liur nih..

    http://5zol-saidsomething.blogspot.com/

    ReplyDelete
  3. aik xsuke mkn sate ker ? ruginyerrr . huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. bg ssorng yg xsuke mkn ssuatu tu rasenye xde yg rugi kot...
      hooooo..klo mkn boleh dpt duit..tu bru name rugi kalo xmkn..tol x..hehehehe ^o^

      Delete
  4. dah lama tak makan ramai2 cmtu :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan..yaya pon jrang sbnrnyer...balik kg bru dpt mkn rmai2.. ^_^

      Delete
  5. pehhh.....kcur air liur tgk gmbar2 di atas....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg saje nk bg kome kcur liuq tgok...;p

      Delete
  6. belajar masak la yaya oiii.. Nnti nak khwin senang, xpyh mak mtua nk ajar lg. Malu t wei.. Hehehe.. Makanan kt ats ni smuanya sodap2 belaka. Emmm! Huhuhuhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. taw masak la...cume xtaw potong buah tmbikai jekk... ;p

      Delete
  7. wah2... bestnyer.. sambut birthday nenek ea.. banyaknyer makanan yang sedap2... yum!

    ReplyDelete
  8. saja jaa yaya tunjuk mamam byk2.. nti bg org lapar laa tuu, hukk...

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016