Sunday, 25 March 2012

TOMORROW IS MONDAYZZ..

Assalammualaikum w.b.t.

Huhu..okeyh! dah nak habis waktu ari ahad..lagi beberapa jam je lagi suda masuk ari Isnin...urghh...>,< macam ni lah selalu..tiap2 minggu..pastu kamu semua pon same kan..xkira la yang belajar (kecuali cuti sekolah & cuti smester) ataupon kerja...tengok la macam Yaya ni..mula2 ari Isnin..pstu xsabar nak balik keje tunggu kol 6..pas kul 6 je terus cabuttt!! hee..^,^ smpi malam..cuci mate jap tgok fb dalam 1jam atau lebih je..tido untuk tunggu ari keesokannyer lak..ari Selasa..diulang balik segala yang diatas tadi..dan begitulah hari2 yang seterusnye..


Dan bile tibe ari Jumaat baru datang balik 'SEMANGAT' yang 'hilang',..huhu..sebab pe..??sebab esoknyer dah Sabtu..cuti 2hari..yeah!! Hepi sekejap je..cuti pon macam xcuti..rase penat je..wat ape? Erm..kemas uma..dan lately ni asyik kua cri brang utk rumah baru Yaya..kemas2.pe yang patut..pegi sane, pegi sini sampai hasrat hati nak tengok wayang pon xkesampaian..nak harap orang ajak kua..memang HARAM la kan..saye macam hidup sendiri..kecuali dengan family..xpela..family diutamakan..itu lebih penting dan lebih memberi mnfaat daripada kua utk perkara yg mnyusahkan dri dan xmemberi manfaat langsung..(chewaahh ;p)

Apepon just nak share rase je yang Yaya rase pon memang same dengan kamo2 di luar sne tu kan...tunggu ari Jumaat sebab sbtu n Ahad cutii..hehe..kan kan kan..(kcuali mereka yg xbekerja n xsekolah..hari ape pon rase same jee..huu -_-) n of course nak bgtau jugak rase ketidakpuasan cuti yang xmacam cuti ni..adoii sakit badan, lenguh2..sume btambah..adesss... >,<

Sekian, Wassalam.. =)

Monday, 19 March 2012

NO TITLE.....

Assalammualaikum w.b.t.

Dua minggu ni memang nampak sibuk dari time waktu keje..Isnin sampai Jumaat, pastu ari sbtu dengan ahadnye lg.ish3..sibuk ape? Sibuk shopping..huu..bukan shopping ape tapi beli untuk barang rumah baru...huu..penat jugakla pegi merayau sorang2..area Klang, Bukit Tinggi dengan Shah Alam je la..xde maknenye nak pegi jauh2..(ade orang nak bawak xpela jugak.. >,<) Penat.xbleh nak tulis banyak sangat..citer sambil tengok pic la yerr..^_^

Ni paling besh sebb lengkap 1set bedroom dengan harga yang paling murah tuuu...all 4item ade.. RM1400 jee..-xtermasuk tilam-..hehe mura kan??!! Tapi sedih, coz slah beli katilnyer..ni size king..supposed beli yg untuk bujang punye..my room is sooo small..so nmpak blik sdkit sempit..erkk.. >,<sedeyh..

One of my 1st lamp yg dibeli..punye banyak kedai cari yg MURAH tapi CANTIK..akhirnye dapat gak cri walau xsemegah mane..hihi..1st time nmpk cam comel n lawa je..mura plak tu..RM39 je..^o^ hehe

                                       
Yeayyy..beli lagi 2 lampu tambahan..huhuhuhu ;p (suke beno dengan tble lamp..^o^)
Ni lampu tmbhn utk blik Yaya lg dengan for my '2nd room'..haha..almaklum la..blik sy kcik so kene tmbah lgi 1 bilik..dan kbetulan ade extra room lg..soo..apelgi..hihi..wat mcm blik sdri la..hoo >o< Cantikkan lampu ni..mura je Yaya beli kt kedai at PAS Shah Alam..=>

Banyak lagi dibeli tapi disebabkan penat mengemas umah tu so xde amik pic bnyk sangat..Yaya update pasal ni pon coz memg lately ni sbtu n ahd sbuk cri brg2 dlm uma bru je..smpi bdn sakit+lenguh2..>,< huuu..
Anyway, that's all for now..will update more soon of later ok..hikhik (ade ati nk speking omputih..broken english tol,ceh..! ;p)

*Tenyum cikit* ^_^

p/s: tajuk xde kne mgene dgn entri..mmg sah xtaw nak letak tjuk pew...huuu

Sekian, Wassalam... =)





Saturday, 10 March 2012

HARI SABTU YANG COMEL ^,^

Assalammualaikum w.b.t.

Wahhhh...hari ini sedikit keletihan...lebih letih dari membuat kerja di office ku..hihi..mayb sebab kt ofc wat keje duduk je kot..yang ni banyak bjalan..^o^ pagi2 lagi da g amik mak balik keje..pastu, sarapan...terus g umah baru saya(belum duduk lagi) untuk cuci umah..beshnyerr..smpi sakit pinggang dbuatnye..hoho (macam org tue..;p)

Then, tengahari g tengok wayangzz plaks ngan member kesayangan hamba...memula ingat nak g sensorang je..(smpi update status kt fb kate g sensorng..hoho) tp last minute tetibe terasa nak ajak member (mule rase xnk ajak sbb ingat xmaw gngu...yela..she's a busy woman..haha-jgn mara ak Ci klo ko bce ;p) dan member tu plak kate OK je..so shaye pon ok la..shaye tgok SEEFOOD ^o^ bananana..haha (suke dengar iklan dier kt TB =D) Best jugak citer tu..-bagi Yaya la..kart00n dier c0mel2 hehe..kalau la ade jual teddy kart00n cmtu mesti beli punyer wat koleksi...heee ^,^

Omei cangat2.. ^o^

Pas tengok wayang g jenjalan jap lam JJ tuh..pusing2 skit..nak survey brg utk letak kt uma bru..tapi cm tlebih dari yang dibajet jer..sooo juz 'pandang2' je la..hihi tengok baju sale yang lawa2 pon pendam je..tkot nti xckup bjet lak klo da beli macam2..huhu..tapi yang paling xbleyh lupa terjumpa plak 1 of my fevret cosmetic product..it's a FCC product..before this Yaya ade penah wat jgak entri psal product tu..meh 'click' utk FLASHBACK jap.. ^_^

Bukan senang nak cari tu..yela..kalo kt KL mgkin senang la..tapi Yaya bukan kaki jalan punye orang..kalo jalan pon dalam Klang-Shah Alam je..jarang r nak kuar dari 2 area ni..hehe..dalam Klang je pon ade kat 1 tempat..tu pon choice dier xbnyk..product kt tempat tu xde..ni bile da dapat peluang...FCC buka booth kt lam JJ tu..ape lagi..rase excited plak sebab product2 yang nak memang ade kat ctu..Yaya teringin nak beli 2product je..foundation yang mcm dlam entri flashback Yaya tadi dengan minyak wangi dier..ade 4 choice tapi tadi Yaya tengok ade 2 je...warne putih dengan merah..merah xsedap plak baunyer...suke bau wrne putih..(nak beli..!! ^o^) -balik terus wat kire2..nak bajetkan kewangan la katekan...hihi
This foundation kalo pakai sgt flawless dgn kulit-bg Yaya la..sgt suke..^_^
&
This perfume plak sgt cumil..n white sangat sedap baunye..lembut jee..=>

Ahakz! Yaya dah nak habis cerita..jarang update entri coz terlalu malas sekarang..maybe da penat dengan keje kat ofc..so males nak perah otak utk update entri ape pla..hee..(sangat xrajin utk menaip..;p)
this time entri utk tatapan para gadis n wanita..coz xssuai dbce oleh jejaka..-mesti boring..lalaalala..nanti rajin Yaya update entri len..kalo ade. tp mayb bukan pasal diri Yaya la..coz too personal nak update psl dri sdri..better talk about others thing, rite guys..?? ^_^

Sekian,Wassalam... =)


Popular Posts