Friday, 27 January 2012

NOVEL TERMURAH DI KARNIVAL KARANGKRAF..^_^

Assalammualaikum w.b.t.

Lame dah rase xupdate blog ni..bape minggu da..hoho..malas sangat je lately ni..hihi kalo ON pon juz bace entri mbr blogger lain n folw-mollow yg mane perlu..hikhikhik ;p

Sebab hari ni p jalan..walaupon xlame tp juz nk kongsi cerita la..anyway, Karangkraf ade wat Karnival..like usual la mcm thun2 sblum ni..cume kali ni je baru Yaya dapat p..lame da xp karnival karangkraf..tu pon dengan akak Yaya..kalo x, xde p la kot..huuu

Panas sangat biler sampai je sane..almklum laa..tengahari la katekan..orang pon ramai..tengah rehat..cam Yaya cuti..hihi..jalan sampai pusing 1 round karnival tu..tempat xde besa mane pon..booth memang bnyk xbnyk la..tapi utk sesape yang minat bce novel, majalh keluaran karangkraf memang xrugi pon p sane..novel2 murah giler...!!! ^o^ sampai rambang mate nk pilih..ade plak yg jual balik novel2 n buku2 lame dengan harga RM3 & RM5 je taw!!! memang bnyk giler r owng sume borong buku..utk buku2 baru plak ade diskaun..besh!! memang rugi sape xpergi..(yg minat membaca la ye.. @o@) Tapi bile time nak membayor, kene SABAR la..memang beratur pnjg..bukn kejap plak tu..lame coz tiap org yg mbyr tu sume beli lebih dari 3buah buku..xcaye..??tgok ni..........
:
:
:
:
:
:
:
:
:


haaa..tgokk..btol x ckap Yaya..ni sume bukn buku yg mahal2 taw..kbnyknnyer yg harga Yaya bgtaw kat atas tadi..tp pic ni..bukan Yaya..hihihi ;p saje snap nk bg gambaran kat kowang utk mnunjukkan yg Yaya xbohng..utk peminat novel kalo dtg mesti beli lebih dari 2buku..btolla..xtipooo.. ^o^

Yaya sebenarnye nak p sane sebab nak beli 1product ni..foundation..Stay Matte dari Farmasi(FCC) tp dia kate da hbis plak..stok dia bwak xbnyk..huuu hampanya..dahla memang sush nk beli mende alah tu..da jumpe booth dier kat sane xde plak..sok, dia kate ade..tp Yaya xtaw la ade mse lg nk p ke x..sebab karnival ni cume 3hari je..start hari ni sampai hari ahad..kul 9pg sampai 9mlm..so kalo ade sape2 yg xsinggah lg tu p la singgah kejap kt sne tgok pe yg ptut dibeli..hihi boleh jumpe artis n novelis jgk.! ^,^ <3

Suasana mse time tengahari kat sane..time ni orng da makin surut sbb mayb da bkumpul kt dewan jual novel kot..hahaha..^o^ (mgkn jgk sbb p solt jumat.. =)


Hari ni..ade yg terserempak dgn Yaya tadi x??hahaha ;p

Sampai sni saje..sekian, Wassalam.. =)



Friday, 13 January 2012

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #13

Assalammualaikum w.b.t.


Menangisi perpisahan akibat gagal bercinta adalah 
satu pembaziran mutiara jernih kita dan juga menguji 
sejauh mana kebodohan kita tetapi dengan menangisi 
 dan menyesali akan dosa kita lantas meminta pengampunan 
dariNya akan lebih menjamin dunia dan akhirat..


Sekian,Wassalam...

Friday, 6 January 2012

SIAPA DIA....??

Assalammualaikum w.b.t.
Ehem2....ape tajuk Yaya tu...siapa..?urm..siape ape kan...?hehe..nth pape la Yaya taip ni..huu...nk juz nk kngsi 1 story ni...nk dpendekkan citer..(nmpk sgt mleh nk taip pnjg2... -_-), ade orang nak msuk MINANG Yaya...haaa... @o@ sapeeeeee..??? Nape Yaya tnye sape.?mcamla xkenal..kalo xkenal cmne 'die' ble nak msuk minang plak kan kan...???errrr...... (rahsia...)

Rahsia la plak si Yaya ni..hehe..;p tapi yang penting Yaya xbcinta dengan 'dia' pon...sometimes je dia ade bhubung dengan Yaya..tapi tetibe je bgtaw hasrat 'dia' nk masuk minang Yaya..Yaya xtaw nak kate ape..memang Xexpect lgsung perkara macam tu... =_=

'Dia' kate, juz Yaya sorng je serasi, yg ada dlm hti dia..haru pla bile dgr..Ye..memang 'dia' ade bgtaw..kalo Yaya sudi..Yaya xperlu kerja pon..kerja Yaya jadi suri rumah spenuh mase....pegi shopping je klo nak...

Tapi bg Yaya tu semua xpenting kalo hati ni xde diri 'dia' pon xgune jgk..sebab wang tnpa cnta xkan bhgia..bgtu jgk dgn cinta tnpa wang jgk xkan bhagia...(chewahh..jiwng seyhhh..ok..sila mntah klo trase mual..errr -_-) KENAPA Yaya ckp cnta tnpa wang xkan bhgia ni...materialistik ke ko ni Yaya...??? Opss..sila jgn slh paham..ayt yg Yaya gune tu da boleh dterima pd zmn sekrng ni..tgok je la sekeliling kita..kita bukan ada kt zaman dulu2...naik beca sorng 10$..zamn sekrng xdpt der...zzzzzzz ehhhh ape Yaya melalut ni....grrr... rewindddd....@0@ ......ok stop! Jadi keptusan Yaya memang xla..kan..Yaya blum bgtaw kt 'dia' lg kptsan Yaya ni..juz nk fkir alsn pe utk mnolak niat ikhls 'dia' dgn baik...

Kalau Yaya xfikr ttg hati, msa depan, mgkn Yaya trus je trima..yela..sbb Yaya memang xmaw kje...huhuhu >,< n nk kawen pat..(amboi gtai!) hehe..tringn nk ade bby... tp dri rase memang blum bersedia dan lgpon memang hati n dri ini bukn terCIPTA untuk dirinye.. Smoga dia dapat ssorang yg lebih baik dan sempurna dari diri ini... <3<3<3
p/s: Aku Bukan Untukmu-Rossa


Sekian,Wassalam...

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #12

Assalammualaikum w.b.t

TENTANG CINTA....

  1. CINTA adalah iman dan keimanan juga yang menentukan ketahanan dan kesetiaan pasangan yang bercinta..
  2. Apabila manusia gagal menCINTAi Allah, maka cinta sejati tidak akan ditemuinya
  3. Kamu sebenarnya tersilap dan terperangkap apabila persahabatan dan semangat setiakawan yang terbina bertahun-tahun berakhir dengan ungkapan CINTA..
  4. CINTA yang tulus ikhlas lahir daripada sikap, perbuatan dan tindak balas yang dipamerkan oleh seseorang bukan daripada kata-kata bermadah walaupun terlalu indah
  5. Orang yang terlalu banyak berjanji semasa berCINTA adalah orang yang keliru dengan perasaannya sendiri
  6. CINTA memerlukan keihlasan dan kejujuran. Hanya dengan keikhlasan dan kejujuran  CINTA  sejati dapat dibentuk
  7. Kamu sebenarnya tidak pernah jatuh  CINTA  atau di CINTA i sekiranya kamu mengatakan sering gagal dalam per CINTA an
  8. Kecacatan  CINTA  bukannya terletak atas sebab " CINTA Itu Buta" tetapi disebabkan oleh mereka yang selalu mempermainkan  CINTA
  9. Kamu adalah insan yang kecewa sebelum waktunya sekiranya kamu sering mengucapkan "Aku  CINTA Padamu" dan "Adakah Kau Men CINTA ku"
  10. CINTA  adalah anugerah Tuhan, mereka yang menerima dan mengalami tidak pernah menyedari bahawa dia telah jatuh  CINTA pada seseorang.. ♥♡♥♡♥

Sekian,Wassalam...

Sunday, 1 January 2012

TAHUN BARU..HARGA BARU...!

Assalammualaikum w.b.t.

Fuhhh..hari ni cam banyak berjalan je Yaya ni..hehe..almklum ler..kua jln sekali sekala jerr..tu pon time awal bulan bulan..pastu dok sonyap jo eh dalam rumah...men lptop, tenet jo..hehe ;p

Tapi bukan bjalan mane sangat pon...pagi ni pegi tgok wyang ngn gurl frenz Yaya at Jusco (JJ)..tghari 2lbih da balik...pastu petang kelua lagi dengan gurl frenz yang same ^o^ g tempat yang same...nape g tempat yag same..??hihi...coz mase 1st pegi JJ tu lepas dari tengok wyg g pusing2 ngn member dalam tu..banyak SALES...kami ni biasela..kaum hawa...rambang mate bile tgok bnyk brg yg dgemari ade SALES...hihi..and sesuatu yg menarik perhatian kami adelahhhh..SHOES..at VOIR...lawa n mura banget..xble nak than dari pegi beli...hihi..

Adesss...actually bukan nak cerita pasal SALES...pe la Yaya ni...owg pmpn mintla bace..tapi kalo boy..sape yg minat bace... =_=...? kan...hehe..xdela.Yaya nak citer pasal wayang tadi...ok..ni tahun baru..1st of January 2012...tpi..perlu ke harge tiket wyg pon nk baru..????eerrrr @_@ .. Yaya ni biase g tgok movie sensowang n biasenye pegi pagi-Early Bird price la kan..mura..kalo kt TGV lam rm9 je..walaupon mvie baru..tapi pagi ni bile g tgok ngn mber..bile dengar je pnjual tiket tu kate rm28..Yaya plak..lam hati-haaaa????28??!! @o@ Then agknye dier ble agk airmuke (hihi) terprnjt skit..dia terangkanla ckap..bgtaw..start from now movie baru yg kua utk 2mgu pertama price is rm14...even in the morning..but msuk mgu 3-4 da jd rm9 balik..Yaya pon...haaa...??ooookk......pastu ngadu ngn mber xdpatla Yaya g tgok movie pepagi lg lepas ni....sebb hrga da naik...huuuuu..xkan nk pegi tgok lepas 3mgu da tyg kt pwgam...errrr..xkanla kan..(-__-") melainkan klo btol xde mse tok wyg mse tu..hurm..cedei..huwaaa...lepas ni tgok movie xble g suke2 lg...klo nk tgok kne tgok yg btol2 minat je...ummm >,< nangish..
Ok..tu je Yaya nk citer..tp da alang2 mnyeluk pekasam la org kate kan...bia citer skali preview movie pe yg Yaya tgok tu...hihi... =D

PREVIEW MOVIE: THE DARKEST HOUR


Sinopsis citernye lebih kurang macam ni..Yaya bgtaw ikot gambar atas ni la ye senang cikit..hhe... ;p ok..2org boy dari kiri tu datang ke moscow...ats ursn bisnes yg dorng wat sendri..erm..bisnes ape?Yaya pon xpasti sbnrnye..tp idea dorng telh dcuri oleh guy yg sblh kanan tu..(jahat! >,<) pastu gurl 2org yg kt tgh tu plak saje je dtg ke moscow..2 gurl n 2 boy ni trjumpe dlm sbuah club kt moscow ni..dan kat ctu bermule segalanya..ramai yg mati dalam kejadian tu..kejadian ape..?nmpk x chye2 dlm pic ats tu.? tu sbnrnye adelh mkhluk asing yg dtg ke bumi utk mnyerap segala tenaga yg ade...manusia xboleh nmpk mkhluk ni..tpi mkhluk tu boleh nmpk manusia..tpi bukn secara nyata la...msi mereka berlima ni adelah utk mcari tmpt yg slmt dan mcri sbrpa rmai lg mnusia yg terselamat..tapi sayang nye..dalam 5 orang ni..hanya 2org shja yg dapat survive.. >,<..memang beshh citer dier..kalo suh bg marking..Yaya bg 8/10 ...lagi 2 tu ilang sebab citer dier ade yg wt org xpaham..ok..!-bg Yaya la.. ye..lain mate yg tgok, lain rase..kannn.. ^o^ Apepon kalau ade sape2 blum tgok tu..xtaw mvie pe nk tgok ini adlh antra mvie yg boleh korng tnton..okeyh! ^_^ have fun n hepi new year..(xbg Yaya coz thun bru 1433 da lepas... hoho)

Sekian, Wassalam... =)

Popular Posts