Sunday, 30 October 2011

KECUT PEWOT GUA SKEJAP DERRR...!!

Assalammualaikum w.b.t

Amboi..bhse tjuk kt ats tu cm gnaz jerk an an....cehh..! Tapi memang betol la kot kecut pwot Yaya jap dbuatnye..tengah2 kusyuk tgok internet nih tetibe jerit bapak Yaya dari luar...tapi bukn jerit marah la kk...tanye tetibe..pasl kunci moto Yaya..aikkk???ade je kot dlm beg aku nih..tapi cek punye cek dalam lua beg sume tengok da xde!!!aiseyhh!suda..jgn wat halll!!
panik je tetibe tapi muke stil blagak tenang..bjet cool plak..
padahal bpak Yaya da melenting giler da..psl Yaya suke tinggal kunci kt moto..dok plak rumah apartment cmnih..mane xrisau nyer....!!

Pastu g la tgok 'notis' yang ayah kate ade tulis pasal kunci moto Yaya dlm lif..Yaya dok kt tingkt 4..dlm notis tu lak kate ade kt tgkt 5, dkt dgn lif..punye la glojoh g naik tgkt 5..nek ikot tangga lak tu..pdhal da ade dlm lif da...(cm lawak jeee...)..pastu dkt dgn lif tu ade 2buah uma..g la tnye sebelh uma..pngl2 owg dlm umah tu xde owg bukak pintu..xde owg ke dlm uma tu..tapi dgr bunyi tv lak..huuu..g sergah kat dapo dier..ade nmpk budak..pngl la budk tu..tnye psl kunci moto Yaya..dier plak kate xde..then Yaya nmpk ade daq pmpn sblh uma  tu baru blik dri kdai kot..(nmpk dier bli brg..) trus tnye kt dier psl knci moto Yaya..dier kate ade2...kjap...! fuhhhh.....lega sikit dado den ni haa bile dgr..then dir pngl mama dier..mak dier bg knci tu kat Yaya..owg sbah gamaknye kot..Alhamdlh..ckp trima ksh la kt dier bnyk2 sbb da tolong smpnkan knci Yaya ni..kalo x..huuu..xtaw nk kate pe..ngis xblagu den..memikirkan cmno den nk poie koje sok..dgn moto ksygn den tu je la...

Sekarang ni Yaya tgh sbuk pkir plak ape care supaya Yaya xtinggl kunci kat moto lg....bpak Yaya da bising da..ni bukn 1st time nih! da msuk kali ke 2/3 kot..yg lepas punye btahun2 lpas..skrng thun ni jdik lg..haiiihhhh..kalo kne kat org yg niat jahat,cmne..?!<--ayt ayah bisng kat Yaya..huu..bpak aku ni wat aku btmbah stress dgn kunci aku yg ilang tu...huuu nape la ko ni lalai sgt Yaya oiii!! gram plak dgn dri sdri.asyik kelalen! (<---dlm bhse jawe ye..mksud nye -lalai-..ank jawe la katekan..hoho) ade idea x spy knci moto xtrtgal kt moto..??errr... @~@ plez help me....

Sekian, Wassalam....

Saturday, 22 October 2011

AYAT-AYAT ♡♥♡♥♡ #6

Assalammualaikum w.b.t


Mengenali seseorang itu
kadangkala membuat kita ketawa...




Mengenali seseorang itu
kadang-kadang membuat kita 
   mengalir air mata... sesungguhnya...



Mengenali seseorang itu
    mampu memberi kita sejuta rasa... 
     marah , sedih, gembira, sayang & rindu...



Tapi sedarkah kita ??
    mengenali seseorang itu adalah satu 
        anugerah biarpun hadir nya cuma seketika....

Sunday, 16 October 2011

AKHIRNYE MERASE JGK AKU..!hihi

Assalammualaikum w.b.t.

Xbleh nk taip pnjg lebar coz bpe well sgt..huhu..bru lik dri Seromban den ni ha..g jumpe bua ati...ponat drive ni haa...(kalo taw nek bas je...huuu >,< ) smpi sakit palo den dbuat nyo ni..adess..fail la bilo den ckop ngori ni ha..alahaii..uisshh!dah3...huhu...

Kalo mcm entri2 sblum ni korunk penh tbca@terperasan, msti taw yang Yaya ni da lame ngidam macarons..heeee...yela..mne xnigdam nyerrr...tgok gmbo je da terliuq den tgok haa...xcyo ckp den..?ha cube tgok kek bwoh ni ha..
|
|
|
|
|
|
|
haaa..nmpk cedap x??heee ^o^kan kan...

Kalo macam kat atas ni yg btol2 ori macarons yg dbuat oleh 'pakar', memg mahal ckit la..Tapi yang dapat beli ni mura je bli...8ketui RM10 jek....^o^ tu pasal la mkn 'rangup' len mcm jeee..pastu pech2 plak..kalo yg btol2 ori...dier mcm ni.....
 
ni yg ori..pastu dier mhal ckit la..klo 8ketui RM10 memg xdpt derrrr....

Tapi disebabkan Yaya nk rase sgt so mkn jela..my boyfiee-hubby yg belikan..adiah..hoho..dtg je kt die da nmpk dari jao dia pegang sesuatu..bile dkt disorok plak..haha..mcm la org xnmpk..;p hihi..thnk so much bb♥♡♥ sbb blikan utk hney...(sbb Yaya yg asyik bising2 nk merase mende alah ni..haha ^,^) rasenye ok la..sedap jek..xpe..kalo jmpe yg btol2 ori nti bli la lg..hehe taw bb..! ^_^

ni la mcarons yg dbeli tu..huhu..wrni wrni..cedap jek tgok..hihi...cedappp (walopon bukn yg ori..hihi)

Lepas tu beli mcm ni plakkk...ok! haha...ade keww? -_- trign nk rase cmni plak...agk2 1bji tu rm10..hoho ;p

Sekian, Wassalam...=)

Saturday, 15 October 2011

DIET..BOLEH IKUT KE NI... -_-??...

Assalammualaikum w.b.t

Baru semalam pegi kt pusat rawatan badan kat satu tempat ni..actually ade amik pakej die..ala..5sesi je..xde mhal sgt..(sbb Yaya byar ansurn bulanan..huhu ;p) hihi..nk wat pe?pe lg..nk kurngkan pe lebih kt bdn la..^o^

semalam kali ke-2 pegi..jadi ade 3sesi lagi..=) semalam da tunjuk kat consultan Yaya tu jadual yang dia bg utk Yaya isi..jadual ape yang Yaya makan mgu lepas nye..sbelum dtg rwtan utk kali yg ke-2 tu..ish3...bnyk beno pantangnye...;p tu pon ade yg sengaja xnk masukkan dlm jadual tu..msti dia lg bnyk membebel nanti..hihi..

Then, lepas dia kate yang ni xble makan..yg tu xble makn..dia advice Yaya plak suh makan pe..dia ade bg jadual jgak...nk tengok x..??haaa..Yaya bg tengok kt korunk..so,decide agk2 bleh ke ikot mcm jadual mkn yg dia bg ni...heeeee...

ni schedule mkn yg dia kate ptt wat dlm mase rawatan ni...huuu.....

Breakfst: 1 milo kosng + roti or biskut oat...<--well yang ni xde mslah utk Yaya ikut pon..sbb slaloo tiap pagi mmg cmni breakfast Yaya...^o^(untung r....haha)

Tea break: buah-buahn.....<--yang ni pon xde mslh sbb Yaya biase xmakan time ni..hoho..xde mse kot kalo tgh keje..bz r kate kan..(untung jugak r...hihi ;p)

Lunch: kene mkn sup je..sup syo ke..or paling x mee hoon..tu pon sikit je..xble bnyk..(huuuu >,<)+ buah...<---yang ni pyh cikit r sbb jarng mkn sup tghari..klo ptg utk mkn mlm tu ade la gak..kalo mihoon plak..ble la kot..sikit..sbb memg jrng mkn bnyk...urmm -_-

Dinner: haaa...time ni memg pyh skit....dia suh mkn ikan/aym tp xnk goreng! jadi watla sup ke..rebus ke..msak stim ke..tpulang asal bukn goreng! ok!! then makan sayo bnyk!!.lepas tu xboleh amik nasi lgsung!!! elakkan mkn nsi la senang ckp kan...<--adess..ni pyh skit..sbb seharian xmkn bnyk lepas tu time mkn diner(Yaya mkn diner selalu sblm kul 7..ye..hrp mklum..=D) plak xbleh mkn nasi..ish..bole tu mmg ble tp xble elak la jgk...lagipon Yaya slaloo mkn nsi lbh kurng dlm mgkuk kecik je..xmkn nsi bnyk...urmm...

Korunk nmpk x kt bwh tu..yg dlm list XXXX tuuu...pe yg xble mkn..haaaa...ingt senang ke nk diet ni..diet dlm rawatan dikatakan...huhu..well..tapi kalo semangt n ade dsplin yg kuat..nk cpt kurngkan pe yg lbih tu mmg kne ikot la dlm waktu2 ni..nk2 plak tgl 3sesi je lagi ade Yaya ni....umm..xpe2..cube kurngkan mkn pe yg bleh n elak pe yg xptt kmn..huu...(tp kekadang xleh thn jgk...mak msak sedapp sgt ^o^)

p/s: da pesan kt mak xpyh msak sedap2 dlm wktu2 ni..huuuuu >,< lg 1..berat da trun, hihi tp skit je la..Yaya.chaiyok2!!

Renung2kan & selamat mencube jgk kalo ade sesape nk try menu diet yang consultan Yaya bg nih! ^_^

Sekian, Wassalam...=)


Friday, 14 October 2011

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #5

Assalammualaikum w.b.t

Dalam hidup kita,
TUHAN akan bagi kita peluang
untuk kita berjumpa
dengan orang yang betul-betul kita sayang...
tapi hanya sekali....
sekiranya kita leka
kita akan kehilangannya buat selamanya....
tapi kita tak pernah tahu siapa orangnya
jika kita sendiri tak pernah sedar
dan tak pernah cuba untuk menghargai kehadirannya...
mungkin setelah segalanya berlalu
baru kita mula sedar
dan mungkin
kita tak berpeluang untuk memilikinya
untuk selamanya....


Renung-renungkan...

Sekian, Wassalam...=)

Wednesday, 12 October 2011

WW-GUNUNG DIPAYUNGI AWAN..=)

Assalammualaikum w.b.t.


-Gunung Berapi di Rusia-





Subhanallah..sgla keajaiban yg tjadi ats ciptaan DIA yg Maha Esa...=)

Sekian, Wassalam...^_^

Sunday, 9 October 2011

REVIEW FILEM: AL-HIJAB...

Assalammualaikum w.b.t


saje nk review walaupon da kua bbrapa hari kat wayang..hihi...sebab baru je tgok pagi td..(skrng bru nk update..cehhh ;p) g tgok kt tgv yg berdekatan dgn rumah je...sorang..OK...! ^o^ syiok banget...well..ape sbnrnye citer alhijab ni...pasl hijab wanita yg slalu pkai ni ke..???bukan....

Alhijab dalam filem arhn Pierre Andre ni mgishkan sorng pmuda..juga seorang pelakon tmbh + komersial yang blum ade popular sgtla..terpilih dalam 1casting yg dbuat oleh produser yg sedang mcari pelakon utama bg filem seram mereka..tawaran yg diberi memang tidak dtolak kerana ini merupakan salah satu jalan untuk dia menapak dalam industri di negara ni..tapi masalahnya..untuk dia memang watak ni memerlukan dia mjiwai watak dlm filem seram terseut sedangkan Pierre dlm filem ni (lupa nama dlm filem apa..;p) seorang yang tidak percaya akan kewujudan makhluk halus tersebut..bnyk yg dia da lakukan utk mendapat rasai 'ketakutan' dan 'keseraman' bg filem ni dgn pergi ke tmpt bgnan lama, tonton filem seram tapi masih xdpt lg 'feel' takot tu..then gf nye plak ade citer pasal hijab mata manusia ni...yang mana kita sbnrnye mpunyai hijab yg dtutp utk tidk boleh nmpk akan ssuatu yg tidk bleh dlihat oleh mata kasar ni....

Nak tau samada Pierre dapat buka atau x hijab nye utk mlihat mkhluk halus tersbut atau x...dan samada adkh dia dpt mnutup kmbali hijab mata nye tu..haaa kenela g tgok sdri..rasai sendri keseraman filem tersebut..yg bg Yaya..terbaik utk filem seram 2011 ni! ^_^

p/s: best giler filem ni smpai Yaya rase nk tdo mnelit dgn mak ayh malam ni...hohohoho ^o^ ;p

Sekian.Wassalam..=)

Friday, 7 October 2011

AYAT-AYAT ♡♥♡♥♡ #4

Assalammualaikum w.b.t


ku minta pada ALLAH,
setangkai bunga segar
ia berikan kaktus yang berduri..
ku minta pula kupu-kupu
ia berikan ulat..
ku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....


Renung-renungkan....

Sekian, Wassalam....=)

AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥
AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #2
AYAT-AYAT ♥♡♥♡♥ #3

Thursday, 6 October 2011

INGAT SAMPAI SEKARANG..!!!

Assalammualaikum w.b.t

Amboi..tajuk entri cam mara sangat je..ape bende la yang Yaya berdendam sangat sampai sekarng xboleh lupa ni..huhu..adess..ni bukan psl dendam..atau yang berkaitan dengan sesapa..tapi ni bahana sebab terTENGOK n terBACA 1post kat FB semalam..

Kalau ade yang perasan la..mungkin da tersebar..mungkin jgk ade yg xtaw lg..semalam baru Yaya terbaca n tertgok mende alah yg sush bg Yaya nak lupa...boleh sakit wooo kalo mcm ni..xboleh jadi..kene ingat mende lain kalo nak bg lupa hal ni...ni KHUSUS  untuk perempuan@wanita sahaja ok..cerita pasal sorang perempuan luar negara(xingt psl pmpuan tu sbnrnye) yang baru balik dari Afrika..dipendekkan cerita payudaranya terkene jankitan parasit(kot) disebabkan baju dalam @ baju yang baru dbeli xdcuci then terus pakai..jadi macam tu..yang Yaya xboleh lupa bile pic dlm fb tu beso plak tu..yang Yaya ni plak rabun jauh.. tgok la lame2 ape bende sbnrnye pic tu..rupenyer pic payudara(bhgin tgh tu) bnyk berlubng kcik2..ade ape bnda plak dlm lubng tu..geli giler bile TERtengok...adoiii. nyesal giler tgok@baca bnda tu..sampai sekarng ingt rupenyer plak tu..xbleh bla bt0lll.....adoii..tiap kali teringt mesti tengkok meremang..bukn takot tapi geli yg tahap gaban..serius beb....sampai rase nak termuntah..ni pon ade rase cam nk demam tiap kali teringat...
Tapi masalhnya xde bende lain yg bole wat Yaya lupa..Ya Allah..tolngla hambaMu ni...!! rase cam pdmkn je ingat semalam..xpyh taw bende tu pon xpe sbb Yaya pon jarng beli bju then trus pkai..(padahal selalu je...tu pon pkai sekali je pastu terus basuh..)Yaya xbaca smpi hbis sbb pe pkra tu bole jadi serius kt  pmpn tu..kesian jugak..msti dia sgt menderita..Ya Allah..minta simpangla segala perkara yg macam tu jadi kat hambaMu ni..amin. -_-

Pengajarannye...lepas je beli baju xkire yg murh atau mahal..balik je bsuh sblum nak pakai..huhu..yela..kita pon xtaw baju@pakaian tu dah terkene ape..mksd Yaya..mcm da penh terjatuh kat lntai ke..ape ke..tapi kita tgok bersih je.so,apepon kne basuh dlu pakaian baru sblum pakai...

p/s:Cuba ingat banyak2 macarons..yg smpi sekrng xdp mkn..huhu..nyum2..oww macarons.. ^,^

(saje wat gambo beso2..bia Yaya ingat ni je plak....-hbisla..tdo mlm ni nti leleh jek..hukhuk ;p)

Sekian, Wassalam...=)

Popular Posts