Sunday, 31 July 2011

KETIBAAN BULAN RAMADHAN + MY BUFDAY

Assalammualaikum w.b.t
Yeaa!!! Ketibaan Ramadhan yang dirindui telah pun tiba akhirnya..syukran..alhamdulillah..Yaya masih diberi kesempatan untuk menyambut bulan yang mulia ni..yela..kita xtahu pe yang akan jadi pada diri kita dimasa hadapan kan..mungkin Ramadhan yang akan datang nanti pula tidak berkesempatan..tiada siapa yang tahu.Wallahualam. Yang penting, Ramadhan yang bakal tiba esok ni, dimanfaatkan sepenuhnya ye, kawan2! ^o^

To gurlzz..u ollss da hbis ganti pose yang lepas2 ke belum..??haaa...habisla korunk yang belum ganti tu..kalau nak ganti nanti da kne double pla..huhu..untungla Yaya da ganti tahun lepas lagi..habis je raya tahun lepas, trus ganti pose..sebab takut nanti terlupa plak thun ni..=p

To guyz..plez ok..pose la penuh..xkire la betapa penat dan kuat korunk belajar, bekerja ke pose la penuh coz sesetengah yang Yaya dapat perhatikan sebelum2 ni..bile time pose, wat keje berat, penat skit je da bka pose..bnyk alasan, skit la..xthn la..adoiii..wei, kalo gurlz bole pose pnuh da tentu kami pose pnuh..tapi dlm tiap buln mstila ada yang 'cuti' dari bpose jap..itupon wjib ganti balik..u guyz pon, tahu..!!

Di bulan pose yang mulia yang datang hanya sekali dalam setahun ni kene manfaat sepnuhnya taw..xmaw ponteng2 kalo bleh..kalo da darurat sangat (sakit teramat3!!) xble nk thn jgk barula dhruskan brbuka..itupon kne gnti balik jugak bcoz Islam bukan agama yang kejam ok..memaksa untuk bpose wlaupon korunk cam nak hampir separuh pengsan dah..xdela mcm tu..huhu..weyh,jgn slh phm dgn ayt Yaya ni okew..nti kontroversi plak..haha korunk paham mksud sebenar Yaya kan.. ;p


Esok buln pose n juga bufday Yaya..Yaya xkesah pon kalo xsambut sebab kali ni hari lahir Yaya jatuh pada hari pertama umat Islam berpuasa..itu da jadi hadiah pling bermakna buat Yaya..kali pertama dalam 22tahun ni..oppss..tahu suda umo Yaya tahun ni..hahahaha..apapun thnx pada kawan2 yang da wish awal bufday Yaya n tq a lot jugak to my beloveD Aldi Syah@Superman Yaya..haha da smbut dengan dia awal2 lagi dah..huhu suke sangat! ^o^ <3<3<3

Okeyh! Itu saje coretan Yaya pada hari ini.hehe. Moga kawan2 semua dapat puase penuh bulan puase thun ni..same kita manfaatkan bulan Ramadhan tahun ini ye! =) Yaya pun amat berharap sempena bulan pose+bufday Yaya+dengan perubahan diri Yaya ni, harap berkekalan dan menjadi lebih baik..doakan untuk Yaya ye..Jangan lupa niat pose korunk nanti ok..dan juga nak ingatkan..buln pose ni selain dari menahan segala nafsu yang tidak baik, elok jgkla kalau korunk nak jga bdn, diet ok..tapi...haaaa...harus diingat..menahan nafsu makan ketika berbuka okeyh! dan ketika beli atau masak juadah berbuka tu xpyh la masak or makan bnyk sangat..ye..kalau x, memang xjadilah diet korunk..ahakz! Selamat berpuasa dan selamat beramal! ^,^
p/s: Sunah nabi, diharuskan melewatkan sahur dan menyegerakan berbuka..ingat tu! ^_^ tapi jangan sampai terlbih waktu sahur dan terlalu awal berbuka..okeyh..haha

Sekian, Wassalam.. =)

3 comments:

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016