Sunday, 26 June 2011

TOLONG LA MENCUBA DEMI KEBAIKAN DIRI SENDIRI...

Assalammualaikum w.b.t.
Haii..pe khbr??

Lame Yaya xupdate entri ni...adess..cmne nk jdi blogger yg berjaya kalo mcm nih??huuu >,< ;p tapi xpelah...asalkan ada entri jugak ok la kan..lagipon Yaya bukan fulltime berblogging ni.mcm blogger2 yang lain..^,^ umm sume ni juz bcoz Yaya ni anti-body xbpe nak kuat..isk3...asyik demam je..pastu selsema la...skit tekak la...pening pale la..umm..asyik mkn ubt nak bg ok..tu pon kjap..lpas tu dtg balik demam..tapi xpela..wat mse ni demam+pening ni still lagi boleh bgun..bjlan..bkn mcm sblum ni..lgsung sush nk grak..grak kjap lpas tu dtg pening balik..apepon u olss..jaga ksihatan ok..almaklumlah..cuaca sekarang xmenentu..pastu udara sekililing pon da tercemar..dengan jerebu la..asp kenderaan la..paling dekat..asap rokok!!gram Yaya tiap kali time tengah keje..orang dok isap rokok..dahla tmpt tu bhawa dingin..btmbh skit idung,skit pale Yaya dbwatnya..nak ditegur kang terase hati plak..org brumur@lebih tua la katakan...payah! sudahnya Yaya sendiri asyik kene serangan demam,skit semua....nsib baik la Yaya xlama dah kat tempat keje tu..prktikal la katakan...

Pada u guys kat lua tu..tolngla ok...cubala berhenti hisap rokok...at least cuba kurangkan..insyalh..kalo niat ati tu mmg nk cube berhenti..akn ble bhenti..tapi kalo dlm ati tu kte sush nk behnti..ermm..mmg xleh ckp ape la..mean korng menemph tiket msuk n****a la..coz da mmg sedia tahu, hisp rokok ni umpama membunuh dri secara perlahan...dan dosa org mbunuh dri ni mmg ke n****a la jwbnye..wallahualam la kan...korng ada otak...pikirla sdiri..okeyh!! ^_^ apapun hrp yg terbaik utk korng..Yaya sekadar mengingatkan sebagai sesaudara ni..=)

p/s: KATAKAN TAKNAK UTK MEROKOK....no smoking area zone!!

Wassalam...

2 comments:

  1. Sekalii-sekala kena tunjukkan betul2 protes tu.. Kalau asyik simpan lama dalam hati, diri sendiri sudahlah merana, rugi tahap muflis lagi, hua2

    ReplyDelete
  2. da bgtaw dgn elok2 da...tapi perokok tegar ni pyh..ada je yg djwb..mlas la nk ckp lg kang btekak pula xpsl..owg tua la kte kan..huhu..eh bukn..org brumo..;p

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016