Sunday, 5 November 2017

PRODUCT REVIEW : HANNIS GREEN COFFEE

Assalamualaikum wbt.


Hannis Green Coffee ialah merupakan kopi raja segala pelangsing yang membantu anda menurunkan berat badan. Dengan Hannis Green Coffee, perut akan rasa kenyang dalam masa 12 jam tanpa rasa lapar.


Hannis Green Coffee mampu mengurangkan perut buncit serta memberikan bentuk badan yang lebih langsing dan menarik. Selain menurunkan berat badan, ia juga merupakan minuman kopi hijau yang sangat sesuai untuk mencerahkan dan mencantikkan kulit seluruh badan.

Hannis Green Coffee Baik untuk penghadaman dan cara paling senang untuk menggebukan kulit. Selain gebu , ia berkesan memudarkan parut dan kesan strechmark pada badan. Gabungan Organic Green Coffee,Chia Seed, Susu Kambing & Habbatus sauda dapat menambahkan tenaga & perut akan kekal kenyang sepanjang hari.


FUNGSI & KELEBIHAN HANNIS GREEN COFFEE :
✔ Menstabilkan tekanan darah
✔ Membakar lemak berlebihan dengan cepat
✔ Memberi kesan dengan berpeluh
✔ Meningkatkan metabolisma tubuh
✔ Badan lebih segar, cergas bertenaga
✔ Mengenyangkan, kawal selera makan
✔ Tinggi antioksidan untuk Awet muda
✔ Membuang toksin dalam badan
✔ Menurunkan kadar gula darah
✔ Mencegah penyakit diabetes dan kencing manis
✔ Mengurangkan kolestrol
✔ Melawaskan sistem penghadaman dengan baik
✔ Mencantikkan kulit wajah serta tampak lebih bersinar
✔ Awet muda kerana antioksidan tinggi



KANDUNGAN BAHAN-BAHAN DALAM HANNIS GREEN COFFEE :
● Organic Green Coffee
● Chia Seed
● Susu Kambing
● Habbatus sauda

CARA PENGAMBILAN & PENYEDIAAN HANNIS GREEN COFFEE :
→ Masukkan 1 Sachet ke dalam 150ml air panas
→ Kacau & hidangkan
→ Diambil 1 atau 2 kali sehari ketika perut kosong

Satu kotak ada dalam 15sachet. RM20 je. Korang boleh dapat kat banyak kedai jamu kat luar cuma harga yang berbeza la. Mungkin lagi murah dan mungkin lagi mahal. Tapi berhati hati ye. Jangan sampai terbeli yang FAKE! Nanti tiada memberi apa apa kesan pada badan malah mungkin akan menjadi mudarat.

Bawah ni Yaya share sekali dengan korang beberapa tips yang boleh korang amalkan. =)

TIPS KEKAL SIHAT DAN AKTIF

- Lakukan aktiviti yang mengeluarkan peluh seperti bersenam, berbasikal mahupun berjalan kaki.
- Ambil makanan sihat seperti putih telur, ikan, ayam atau sayur-sayuran.
- Minum jus sayuran segar tanpa campuran buah & gula sekurang-kurangnya selama tiga hari.
- Mandi wap atau sauna dipercayai dapat membantu mengatasi masalah timbunan lemak dengan cepat.
- Hindari makan lewat dan masa paling ideal untuk makan selewat-lewatnya tiga jam sebelum tidur.
- Lakukan senaman ringan untuk melatih otot dan melancarkan aliran darah ke seluruh tubuh.
- Manjakan diri dengan haruman minyak aromaterapi yang menyegarkan. 
- Tidur yang cukup untuk mengembalikan kesegaran. 

TIPS UNTUK BADAN KURUS DENGAN MUDAH DAN PANTAS
- Setkan minda untuk kurus
- Pelajari ilmu tentang kalori
- Makan dalam kuantiti yang kecil
- Elakkan makan pada waktu malam
- Elakkan makanan dan minuman bergula
- Tukar kepada makanan rendah lemak
- Banyakkan makan buah-buahan
- Banyakkan minum air masak (8 gelas sehari)
- Banyakkan berjalan dan berjogging

Semoga bermanfaat. Selamat mengopi semua..hehe =D
Wassalam...

8 comments:

  1. Selalunya coffee ni bagi hilang mengantuk . Tapi coffee ni boleh langsingkan badan . Fuhh menarik

    ReplyDelete
  2. lagi satu, minum air ikut keperluan badan. calculationnya 0.5 x berat badan x 100 = berapa ml kena minum sehari.

    hai yaya, baru singgah sini.

    ReplyDelete
  3. Dari hari tu teringin nak cuba, manis sangat tak yang ini?

    ReplyDelete

Sponsor