Sunday, 26 November 2017

KANGAROO TIRUAN???

Assalammualaikum w.b.t

Whut?? Kangaroo pun ada yang fake ke?? OH MY.....!! Eh jap jap...sabar..sabar..saja ja tajuk entri tu...ni takda kena mengena dengan haiwan dari Australia tu..hehe Tapi berkaitan dengan tudung bawal yang berjenama KANGAROO.

Seblum ni pernah up dekat insta Yaya pasal Yaya susah nak cari tudung bawal jenama KANGAROO tu sekarang. Dulu banyak jumpa kat kedai-kedai, sekarang, ada pula tuan kedai yang tak tahu tudung bawal KANGAROO tu macammana...haihhh..susahlah macam ni kan


Minggu lepas ada pergi kedai, cari tudung bawal KANGAROO, takda lagi, Tapi tuan kedai tau lah tudung tu macamana..haha dia kata tudung tu mahai, sebab tu takda nak amik. Dia ada jual tudung bawal RANIA je. Yaya tengok tengok tu..em..terdesak sikit nak cari tudung bawal ni, amik je la dalam 2 helai..1 helai tu RM7 ja..boleh la dari takda..huhu

Hari ni (26 Nov 2017), Yaya pegi try cari kat GM Klang pula. Mesti ada. Nak cari bawal KANGAROO dengan shawl KEKNIS. Alhamdulillah shawl KEKNIS memang la senang dapat. Bawal KANGAROO tuu..hm.Dapat. Ada jual, tapi.....FAKE la pulok.. >,<

KANGARO?? =_= 
hmm..

Boleh tengok macam dalam gambar ni. Sempat Yaya snap kat kedai tu..heeee tengok ejaan dia pun tau dah.. KANGARO...?? haha ades..tapi Yaya terbeli. Tak perasan pula masa amik tu tengok nama KANGAROO je terus amik, tak tengok ejaan dia, tudung tu camana, ORI ke FAKE..

Selain dari ejaan, apa lagi boleh tau kalau tudung jenama tu FAKE atau ORI ye..? boleh tengok pic bawah ni..sempat Yaya p GOOGLE..haha
ORI

Perhatikan EKOR KANGAROO tersebut..

Dan juga ORI ada logo 'R' diatas..

Ada lagi beberapa cara nak tengok kat tudung tu..korng google je la macamana cara tu ye..Yaya nak terang kat sini panjang lebar pula kang...Tapi masa tengahdok google tu terjumpa satu laman web ni..dan ianya memang TRUSTED SELLER dalam menjual tudung jenama KANGAROO ni..bila Yaya tengok harga dia, takda lah mahal pun untk bawal plain KANGAROO ni. RM9.00 je tau. Dapat juga la p 'sambar' 3 helai sekali..huhu..lambat sikit takpa dari beli yang FAKE, takda kualiti, cepat rosak, watpe kan..better beli ORI ..kalau korang pun tengah cari bawal yang best ni, boleh pergi laman web ni

Ok. Tu je nak share..Ada juga la story Yaya hari ni kan..haha..moga ada manfaat nya ye. Lebih lebih lagi untuk korang yang tengah cari tudung tudung lain yang korang suka (kot). Just sharing some infomation. ^_^

Sekian Wassaalm =)

6 comments:

  1. Nurul pakai tudung bawal jenis ni, mesti kemek2.. hehehe.. tak suka.. Nurul prefer bawal satin crepe..

    ReplyDelete
  2. Salam singgah sini lagi :)

    btw, jom join GA saya

    http://www.akuseorangtraveler.com/2017/11/give-away-hadiah-misteri-dari-astraveler.html

    ReplyDelete
  3. laa.., tudung ke.,
    aku ingt kn pe la tadi., huhu

    ReplyDelete
  4. Alahai, serious baru tahu benda ni, patot laa murah jea beli. setengah kdai mahal, rupanya fake.

    ReplyDelete
  5. sy mmg suka bawal kangaroo ni.. tp tu laaa mmg payaaaaaahhhhhh nk dpt esp yg ori. sy cr smpi shah alam tau... nk cr kt jln TAR mmg x laa

    ReplyDelete

Sponsor





Popular Posts