Saturday, 24 September 2016

PILIH KACAMATA MENGIKUT BENTUK WAJAH ANDA

Assalammualaikum w.b.t.

Cuti ke kerja korang hari ni? Yaya cuti..yeaaa =p Eleh macam Yaya sorang je yang cuti kan.. Biasa hari cuti korang pergi mana?Duduk rumah je..?Laaaa...apa kes duduk rumah je..pergila keluar jenjalan dengan family tu. It's called #FamilyBondingTime ! ^,^

Nak tanya kat sini, siapa yang #SPECTACLES macam Yaya?? ehh!Yaya pakai spec ke??huhu Kadang je pakai. Tak suka sangat pakai sebab nanti akan jadi berbekas kat hidung..memang UNLIKE!! huh >,< Dan lagi satu sebab tak suka pakai, tak bersesuaian dengan shawl or tudung yang dipakai. Contoh tudung ikan bawal tu,  kalo pakai memang tidak la Yaya nak pakai spec, kalau pakai pun, pakai dengan tangkai kat luar. Sebab kalo pakai kat dalam akan jadi macam apa ntah..nanti mencarut tak tentu pasal lak ^o^''

Hari tu ada 'selak-selak' kat laman sesawang ni, share pasal #PemilihanKacamataMengikutBentukWajah . So, nak share dengan korang juga la kot mana yang belum tahu lagi cara nak pilih cermin mata ysng bagaimana yang sesuai dengan korang yang #Spectacles ni ^_^

Bentuk wajah segi empat
Bentuk wajah bulat
Bentuk wajah bujur
Bentuk wajah hati
Bentuk wajah 'diamond'
                           
                             
Jadi, bagi mereka yang sedang mencari-cari kaca mata yang sesuai semoga panduan di atas dapat memberi sedikit sebanyak pengetahuan kepada anda dalam pemilihan kaca mata yang bersesuaian dengan bentuk wajah anda. Semoga berjaya! ^o^

Dapat sesuatu...? Alhamdulillah..Moga bermanfaat untuk mereka yang masih lagi keliru dalam memilih bentuk cermin mata yang sesuai dengan bentuk wajah mereka.
sumber : @hijabistamagazine
P/S: Yaya pun macam nak kena beli baru je..rangka cermin mata yang pakai sekarang memang macam xsesuai..huhu. Adeii >,<

15 comments:

  1. Thank you cik Yaya for the tips.

    ReplyDelete
  2. heheh..akak pun pakai spek,baru je minggu lepas beli speck baru..alahai,mcm tak best pulak..rasa nak tukar balik...huhu..thanks yaya for info

    ReplyDelete
  3. Samalah. Saya pun unlike nau pakai spek ni.

    ReplyDelete
  4. wow boleh beli rayban baru. hehehe nice info

    ReplyDelete
  5. sy belasah je janji sy suka dgn spek tu hahahahaha

    ReplyDelete
  6. mmmm memang betul kadang dah pakai tudung bila pakai kaca mata rasa macam kelakar sgt..heheh

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016