Friday, 29 May 2015

WEBSITE REVIEW : DIRECTD - WHOLESALE MOBILE PHONES & ACCESSORIES

Assalammualaikum w.b.t.

Apa khabar kawan2 blogger Yaya sekalian?? Pergh..cam lama menyepi je Yaya. 1 entri pun xde nak update! Ade pun cuma sekeping gambo je =D huhu..bz lor..dtambah dengan BROADBAND yang dah rosak tuu..  >,< sekarang online guna 'Internet Sharing' melalui handphone je. Ngeeee =D ok la tu,boleh je dari xdekk kann =p

Now kita continue semula dari entri Yaya yang sebelum NI. Korang dah tau apa yang perlu dan harus lakukan jika nak membeli belah secara dalam talian ni?? Pada yang belum baca entri Yaya sebelum NI, SILA lah baca ye. Just share mengikut pengalaman Yaya sendiri tau, bukan dari orang lain. Keputusan adalah berbeza mengikut individu...hehe macam pernah dengar je ayat tu =p

Seperti dalam 'hint' Yaya dalam entri sebelum ni, ada mention macam kat bawah ni:

"Oh ye! Latest ni ada beli something dari ONLINE STORE ni.dan barang ni 
yang paling mahal (bagi Yaya) dan Yaya sangat recommended ONLINE STORE
ni buat korang yang nak membeli barang dari website diorang...
apa dia ekk....hehe later Yaya akan update lagi alriteee ^_^ "

Yup! Buat pertama kali dalam sejarah..beli benda mahai-beratus dalam internet! Fuh, nasib baik kena dekat website yang boleh dipercaya, kalau tak,..acane??haruu je nanti..huhu >,<

Anyway, dapat teka ke apa yang Yaya beli melalui internet yang Yaya maksudkan ni??
:
:
:
TARAAAA.... (ceh xperlu nak taraa sangat la Yaya =_=" uhuk! )

Yup! Yaya beli handphone..huuu orang lain beli kat kedai, tapi Yaya berani sangat p beli online. Sebenarnya memang xde niat nak beli barang yang harga sampai beratus ni secara dalam talian. Tapi Yaya dah tengok dari sudut faktor2 tertentu..(ecehhhh.. ayattt koo..!) so, decide beli online je.



Dan Yaya rekemen jugak korang kalau nak cari handphone@gadget murah pergi kat website yang Yaya pergi juga ni. Try cuci mata kat sini http://www.directd.com.my/ ye. Memang murah dan puas hati. Barang pun sampai dalam keadaan baik. =)

Dia sebenarnya da memang FAMOUS AMOUS da pon..boleh try cari kat FB page dorang..dah beribu yang like. Dorang antara kedai handphone terbesar kat area Subang, Selangor.
Boleh try cari tempat diaorang ok.. ^_^ 

Tapi dengarnya kedai dorang selalu 'full'..huhu jadi better korang yang nak pergi beli,usha dulu apa yang nak,dah dapat,baru pergi kedai dorang terus minta je apa yang nak tu sebab kemungkinan dorang xkan dapat melayan korang kalau banyak tanya..hoho =p pasai tu la Yaya decide beli online je..lagi senang...dah le tu dapat banyak free giift lagi ^,^

Kalau uoall nak contact dorang, boleh refer bawah ni (rajin bebenor Yaya ni print screen ^o^)
lagi senang terus direct g kat website die..haha =p ape daaa Yaya ni -_-"
dah mention link website nye kot kat atas tadi..haha =p

Kalau macam hp yang Yaya beli tu, NOKIA + MICROSOFT brand...orang lain beli LENOVO, IPHONE, etc..tapi Yaya beli brand tu pula, antara brand yang kurang popular untuk hp jenis sebegini...huhu nak lain dari yang lain kate kooo..sudahnya, nak beli hp cover, screen protector, semua pon payah, coz yang banyak ada kat kedai brand yang femes cam LENOVO, SAMSUNG laa dan yg seumpama dgnnya. Orang bila Yaya kata hp NOKIA LUMIA memang takda! huh! sodei benar dengor, tu laa nak sangat lain dari orang.. =p terpaksa la wat masa ni den jagoo elok2..jangan bagi calar..dahla cover susah nak cari.. >,< oh myyyy

Orait....wat msa ni tu je Yaya dapat review..about this online website for those who 'kaki' shopping..ngeh3..Will update if have another pula ok! ^,^

Sekian,Wassalam =)

21 comments:

  1. setakat ni sy byk beli sweater kt online ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yke...sweater ape tu?
      cntik?mura x?ade utk pmpn nye?
      pomote skit link nye..bleh jugak cuci mte tgok..huhu

      Delete
    2. sweater simple2 jaa.. slalu kebetulan jumpa page kt fb cmtu.. diorg not big company pun, huh...

      Delete
  2. dekat je dgn ofis cik abg ni. weekdays or weekend same je. takde beza pun. mmg lautan manusia memanjang. mmg kne gigih la nak beratur.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannn..tau xpe..huhu
      baik beli o9 je..xyah nk beratur >,<

      Delete
  3. wah beraninya yaya beli online (T-T)

    Alhamdulillah sampai =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah...so far ok... ^_^

      Delete
  4. wahhh bau kedai :p hahaha. bestnyaaa

    ReplyDelete
  5. haaa tu la kite pun pakai hp yang susah cari casing. huhu.

    ReplyDelete
  6. pehhh.. kalau smartphone mmg tak cukup keberanian lg la nak beli online.. huhu..

    Hai Yaya.. ~lambai2~ :)

    ReplyDelete
  7. Wow beraninya! Tira xberani nak beli handphone online. huhu..
    Apa free gift dia bagi yaya?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu yg kat atas tu la...aksesori hp..
      pastu dia ade bg voucher pcutian..hehe
      tp tu kena dftr dulu bru leh claim lol ^,^

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016