Tuesday, 24 February 2015

SO SWEET...

Assalammualaikum w.b.t.
Kuala Lumpur: Kehadiran suami ke hospital membawa kek untuk isterinya selepas terpaksa bersanding seorang diri bukan saja meninggalkan kenangan manis untuk mereka, malah gambar pasangan itu turut ‘viral’ di laman sosial hari ini, dengan ramai menyifatkannya sebagai sesuatu yang amat manis dan menyentuh perasaan.

Mohd Suhairi Md Salleh,26, dan Ainul Aqmar Arzmi,25, ‘berpisah’ seketika di hari persandingan mereka di kediaman pihak lelaki, Ahad lalu selepas Ainul terpaksa menjalani pembedahan di Hospital Amanjaya Specialist Centre, Sungai Petani, Kedah.

Ainul ketika dihubungi di Sungai Petani, berkata, pada 6 petang Sabtu lalu, dia ke hospital itu selepas tidak dapat menahan kesakitan akibat ketumbuhan pada ovari (cyst).

“Pada 8 malam, doktor memaklumkan saya perlu dibedah bagi membuang ketumbuhan itu kerana ia semakin kritikal.

“Sebelum itu, pada Rabu lalu, saya ada berjumpa doktor untuk mengetahui perkembangan penyakit saya ini dan doktor maklumkan, ia belum membimbangkan.

“Tak sangka pula jadi begini. Apa yang mampu saya lakukan hanya berserah kepada Allah SWT dan reda dengan ketentuannya kerana perancangan untuk bersanding di sebelah lelaki sudah diatur ,” katanya yang bekerja sebagai guru.

Menurutnya, selepas menjalani pembedahan, suaminya muncul di hospital pada 4 petang, Ahad membawa kek untuk dipotong bersama sambil bergambar kenangan.

“Itu antara kenangan paling indah dan tak dapat saya lupakan. Mungkin ada hikmah di sebaliknya,” katanya.

Sementara itu, Mohd Suhairi berkata, dia mendapat idea untuk ke hospital dan membawa kek itu selepas dimaklumkan oleh jurugambar perkahwinannya, Kawaras Yahya, 30.

“Pada awalnya saya tertekan kerana terpaksa bersanding tanpa isteri. Selepas bersanding, saya ke hospital membawa kek bersama jurugambar (Kawaras) dan beberapa rakan.

“Hospital itu terletak hanya 500 meter dari kediaman saya,” katanya.

Katanya, dia reda dengan apa yang berlaku dan bersyukur pembedahan itu blancar.

“Alhamdulillah, sekurang-kurangnya saya dan isteri ada gambar kenangan yang boleh diabadikan biarpun gambar dirakam di hospital,” katanya yang bekerja sebagai jurutera.
(Petikan akhbar Harian Metro)
=========================================================================
Tak baca paper pon semalam..hari ni terbaca pula online berita pasal semalam, cam sweet je news kat atas ni...kan ^_^ Apa yang sweet sangatt ? Hehe..yelaa sweet tengok pasangan pengantin ni dengan husband dia siap bawa kek wedding dorang ke hospital lagi tuu dengan wife yang masih terbaring atas katil.huhu

Apapun hope his wife akan cepat sembuh..dan moga dipermudahkan segala urusan mereka..amin..moga juga mereka tabah menghadapi ujian ini.

Sekian,Wassalam..

20 comments:

  1. Sweeeeeeeettttt.. Mcam manisnye krim kek tu.. Huhuhu

    ReplyDelete
  2. alahai. so sweet.. pasangan romantis. hai yaya. sorry lmbt reply. slmt berkenalan jugak =)

    ReplyDelete
  3. tak sangka boleh sakit perut teruk akibat cyst sbb suka ada cyst tp tak sakit pun...kena operate buang je

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin tu kes cyst da besar smpai bg efect kt bdn kot..
      mak yaya pon ade..rasa sakit kekadang dia kata,Alhamdulillah dah xde la skrng sbb da bedah tahun lepas..

      Delete
  4. dalam sakit, Allah berinya Suami yang baik..Syukur Alhamdulillah...

    ReplyDelete
  5. wah sweetnye.. semoga wifey cepat sembut

    ReplyDelete
  6. alahai sweet nye lah.. harap2 wife dia cepat sembuh kan? :)

    ReplyDelete
  7. kannn cik yaya . sweet betul pasangan nih . wife dia dahla comel . hehe

    ReplyDelete
  8. sweet sangat... kasih sayang yang tak terucap dek kata2 tapi tergambar dengan pancaran kegembiraan...

    ReplyDelete
  9. Kawan serumah saya tu, haha datang wedding dia kat Sg Petani :)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016