Tuesday, 24 December 2013

HOLIDAY: IT'S TIME!

Assalammualaikum w.b.t.

Sapa yang ada tengok pic kat entri WW Yaya yang INI, taulah Yaya pergi mana. Tak lama pun, cuma pergi bercuti 1 malam je. Puas? Adess, memang lah xpuas, tapi nak buat camana..mayb len hari boleh la p lama sikit..huuu

Disebabkan masa yang pendek, kami cuma pergi jalan tempat yang belum pernah singgah lagi..layan gambar je ye. Tak banyak pon, sebab pergi satu tempat je, kan..selain dari tu, cuci mata je kat sana..hehe ;p
Anak buah yang sorang ni sempat jugak bgambar..hehe comel tau! ^,^
Ni je la tempat yang belum ada kesempatan untuk pergi sebelum ni..dapat juga pergi huuuu

Masa kami sampai ni baru kul 4 petang. Waktu 'berlepas' ke pulau pula 4.30..ada masa setngah jam lagi, so, nak buat apa, snap2 la gambar....^,^
My lovely mum, my big brother and my the only one-anak buah ku..hehe ;p
Kakak Yaya dengan husbandnya..
Kami COMEL kan..agagaga ;p
Bukan senang kami nak bergambar bersama..okeyh! haha ;p

Kami ber-lima saje..+anak buah yang tidak kelihatan dalam pic..
Tselindung di belakang pak long dier..hehe
Perkampungan Air - entah bila dapat dudk situ plak..;p
Sampai sudahhh...xlama pon..berapa minit je dari jeti tadi..


Tuu diaa...dok 'relax' kat rumput tu ha..dorang ni ada nama tau, nama pe Yaya lupa nak catit plak..huuu
 Interesting about Orang Utan is, the different between Orang Utan dengan KITA (human) adalah cuma 30%..!! ok..their also smart like us..hurm..
(camana agaknya kalau orang utan boleh bercakap, mesti xda beza dengan kita...errr)
 Berjalan berkelompok..dia ada bagi penerangan serba sedikit tentang orang utan kat situ..
dan sememangnya, kami ni yang berada dalam sangkar sedangkan mereka-Orang Utan, bergerak bebas kat hutan tu..
 Sesi penerangan - budak sekolah elok juga pergi sini..
*lupa nak bawa pen dengan kertas, nak mencatat..;p*
Buat muka pula dier..sempat mik gambo sebelum balik.. ^,^


Well, itu sahaja di Pulau Orang Utan..dengan bayaran sekali masuk for Adult RM30..overall semua dalam 1jam. Bertolak jam 4.30, dan smpai jeti balik pon tepat kul 5.30. Sampai kat Pulau orang utan tu pula, hanya dapat lihat orang utan dari dalam 'sangkar', orang utan nya pon xramai banyak, ada dalam 18 ekor camtu..sebab mereka dalam proses lagi untuk menambah biakkan (cmtu la lebh kurang) orang utan lagi. Kebanyakan yang kami dapat tengok tu 'muda' lagi....baru anak2 la kiranya. Erm..ok.nice to see you guys!

Actually, tujuan utama kami pergi bercuti ke sana sebab nak celecbrate bufday anak buah yang sorng ni..kenapa Bukit Merah jadi pilihan destinasi? sebab itu lokasi percutian menarik yang terdekat dengan rumah mertua kakak Yaya tu..dah dapat orang Kedah kan...hehe. Jarak antra bkt merah dgn rumah dorng pon xjao..xsampai 2jam pun. 1 jam lebih kot. 

Alhamdulillah, genap sudah anak buah Yaya ni 4 tahun (17/12)..makin bijak anak buah ku yang tersayang ni..moga jadi anak yang solehah tau shayunk! ^,^
Kek dari Klang..hehe
*King's Confectionery* sedap! Like it! ^_^
p/s: kuchewa xdapat 'bergaul' secara dekat dengan orang utan tu..wuuu
Sekian,Wassalam..

14 comments:

  1. muda2 lagi yea org utannyaa. hehehe. nina xpernh tgk org utan live. teringin nak tgk yg dekat sabah tuu. hamboihh. jauh bebenor nak perginya. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha tu dia..terus nak g SABAH..hehe

      Delete
  2. pergh bestnya..teringin gak nk pegang orang hutan..selalu tgk tb org siap peluk2 lg..auchh..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu la..tp kat sini xboleh wat cmtu pon.tu yg kuchewa...huuuu

      Delete
  3. bestnya dapat bercuti dengan family.. lagi2 dengan anak buah.. mesti happening.. :)

    ReplyDelete
  4. Selamat hari jugak kepada adik tu.. hehe. Bukan main melepak lagi orang utans tu. Hahaha. macam best je pulau orang hutan tu. Macam zoo ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde besh sgt la..terus terang itu 1st dan last yaya pergi..
      sbb org utan xbnyk sgt..>,<

      Delete
  5. Oh seronok nyer dia bersama family ke bukit merah lake town resort.. :D smbil smbut birthday dak kecik ecah tu.. aktiviti snap gambar tunggu stgh jam tu mmg berbaloi sgt..

    ReplyDelete
  6. wah! seronoknya berjalan sakan...
    Selamat Bercuti Dan Selamat Tahun Baru Yaya...

    ReplyDelete
  7. selamat bercuti cik yaya..
    Happy Birthday buat anak buah cik yaya.. semoga menjadi anak yg solehah, bijak pandai dan comel2 selalu.. hehe
    p/s : nak kek tu sikit. :P

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016