Monday, 1 July 2013

KALI PERTAMA!

Assalammualaikum w.b.t.

Layan gambar-gambar kat bawah ni dengan 'description'nyer sekali ok..senang sikit..baru paham..hehe ;p Xbanyak gambar pon..just untuk tatapan umum.lame xwat entri diri sendiri kann..selalu share info je.ngee =D

1st time - minum minuman sarang burung dari dalam tin ni..sedap jugak..dan paling penting Halal dan baik untuk kesihatan..^_^ beli 1bundle kat Speedmart murah..lau beli 1-1 mahal sikit..tapi Yaya belum ade kesempatan untuk beli 1 bundle lagi..wuuu

1st time - Bukan pertama kali makan seri kaya ni..memang tipu la...haha sekarang da suka sangat makan seri kaya ni.xtau napa..lau xmakan dengan roti, yaya makan macam tu je..huhu tapi sikit la..mane elok makan banyak2..kan manissss ^o^ ni pertama kali beli jem kaya sendiri (selalu mak yg beli ;p) dan yang paling suke, dalam banyak-banyak jem kaya, Yaya tengok yang ni paling kurang kalori dia..xtaula lau ade lagi yang lain..lum jumpe lagi..lau ade sesape jumpe,sila bgtau Yaya ye ^,^

1st time - Beli Tuna Mayonis 'Light' ni..kurang lemak..kurang kalori..lau Tuna Mayonis Ayam Brand yang biasa tu 40g = 73kcal..tapi yang ni 40g = 53kcal je..bole makan banyak tuna pasni..hoho..sumber makanan protein Yaya..huhu ;p 

1st time - Sushi...serius 1st time makan sushi ni. (siap tnde harge xbuka lagi tu..haha) makan sampai habis dan menjilat jari plak..hahaha sedap..yang kiri Tuna dan yang kanan Salmon tapi rase lebih kurang je..Yaya rase ni je boleh masuk tekak kot..lau yang rase lain tu memang xde selera nak masuk kot..huuu ;p da penah try tp kua balik..^o^ ngeeee ni beli dalam AEON Jusco je..bukan dalam Sushi King atau yg jenis mahal2 tu..xmampu den nak beli makan mahal2 ni..>,<

1st time - Mini choc Pavlova. Nyummy2! Akhirnye dapat gak merasa..haha..ngidam ke??erk..xdela..selalu perhati je owang publish kat fb makan mende alah ni..so baru sekrang dapat merasa..tu pon xpuas..haha.nak kne Pavlova yang besauu punyer..yang ni mini je.. ;p

Dann..last but not leasttttt....
1st time - Bukan juga pertama kali makan kat Kenny Roger..tapi pertama kali makan yang didepan mata ni..kalo dalam buku menu tu tulis - ROUND UP PLATTER lau xsilap Yaya..xde nasi or ayam tapi makan 3 side dishes dengan muffin je..dan side dishs yang Yaya pilih tu macam yg korang nampak kat pic atas ni la..muffin pula banana.dengan minum air Iced Chocolicious Milk - antara minuman yang Yaya tengok bkalori rendah..hehe sedap..nyer.

p/s: start makan banyak...hooo apa lagi yang akan berlaku untuk pertama kali dalam bulan Julai ni pula ye..hmmm ^_^

Sekian untuk tatapan mate..
Wassalam.. =)

28 comments:

  1. waa sushi~sedap..sis try la sushi telur ikan salmon..sedap jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke.ok2..nti try tgk lau ade..heeee =D

      Delete
  2. Salam.

    Yaya..memang betul2 tatapan mata entry yaya kali ni tau, sabo je lana,hahahah

    Dalam bnyk gmbr2 yaya, pavlova n kenny rogers, kita tak pernah lagi cuba.. (T___T) bila nak cuba..tak taulah..bila dah berubah selera kot, heh3.

    Aah yaya..yaya nampak kurus sgt dri gmbr.. comel2 kan diri skit ya ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm...
      huuu comel lau berisi sikit ye lana..tu la..sedara smua suh bg isi sikit..dorng kata bg isi sikit bdn tu bru lawa..huuu (mknenyer skrng xlawa la..erk..) =/

      Delete
  3. Tak pernah lagi minum minuman sarang burung tu..macam tak pernah tgk plak kat sini...
    Baru2 ni plak try makan sushi tapi tekak tak boleh terima..huhu... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..yg yaya bru 1st time rase tu..eheheh
      sushi tu yaya leh makan yg tuna je..ngeee

      Delete
  4. salam cik yaya..
    wah,sedap2 semua makanan kat ats ni..
    bagi anna, memang anna sapu habis makanan2 ni..hihihi..
    btw, happy Belated Bufday to Mr SUPERMAN cik yaya.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..
      mmg sedap..nggeee
      thanks cik anna ^_^

      Delete
  5. banyaknyer yang first yer :)Jangan kira kalori sangat yaya..takut memudaratkan kesihatan je nanti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha?xkire?mane boleh cik puteri..penting utk kita kira kalori..utk kshtan.. ^,^
      patut advise kat yaya cmni - makan bnyk sikit yaya, sesekali perlu lebihkan kalori..- haa cmni..hehe ;p

      Delete
  6. Smua nk kurang kalori yaya Ni, cngkung habis muka Tu... Makan byk2 skt cik yaya oi...haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..baikkk..tungguu rayeeee ngeeee ^o^

      Delete
  7. wah..yaya dah tunjuk mr superman dia..heheh..

    ReplyDelete
  8. fuhh. best nak try juga air sarang burung tu dear
    momoy rasa begini lebih baik. blog jenis personal blog tapi ada macam2 info copy paste pun x menarik sbb mcm x kena je kan. entri ni best !

    ReplyDelete
  9. hehehe.. mcm nak prepare stok bulan pose jer... kalau yg dok bujang ler.. kahkahkah...

    ReplyDelete
  10. Wah wah sdapnye sis . Ha la sis nmpak cenkong skit . Tapa tggu lpas raya nnt msti berisi kan . Wah cik abg nak jdi cikgu ea . Hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. cngkung skit kan..heee =D
      yup..rye nti nak mam bnyk2..huuu..;p
      InsyaAllah..moga dia dpat jadi cikgu la..bukan senang nak jadi pendidik ank bngsa skrng ni kan ^_^

      Delete
  11. Amboi sedapnyeee makanan2 tersebut ye cik yaya. Hehe. Btw, bird's nest drink tu sedap ke? Rasa apa ek? Tak pernah minum. Huhu~ A'ah muka cik yaya nampak cengkung sikit. Meh amek lemak kat pipi saya nak? Amek semua pun takpe. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap..bgi tekak yaya la..hehe
      haha boleh3..lau takat lemak kat pp boleh..jgn lemak kt bdn sudehhh... ^,^

      Delete
  12. yaya, cuba try egg mayo sushi.. tu sedap..

    betul kata Mr. S tu, nmpak kurus sgt lah.. no offense tapi nampak cengkung.. huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la..nti nk try..tgok mcm sedap jgk..hee =D
      lau ade nti mesti yaya try tu pla

      Delete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016