Sunday, 6 January 2013

KARAMEL & CREPE

Assalammualaikum w.b.t

Cam lama plak Yaya xde update resepi ye...eh tapi ni dengan tajuk entri tu...apakah??? ehhh bukan2!! Yaya xbuat lagi Kek Karamel dengan Crepe yang tengah femes sekarang ok..lum pakar lagi..haha..lagipun ke-2-2 makanan tersebut bukanlah payah untuk dibuat cuma, bahan2 untuk membuatnnya membuatkan Yaya rase kurang ade masa untuk cuba membuat... ewahhh..itulah namanya ALASAN! ;p

Tapi kalau nak ikut kerajinan nak membuat,memang la..xtau bila lagi tapi hati dan perut dah meronta2 untuk di isi dengan 2 makanan terbabit..haha..sebelum tu j0m layan gambar yang Yaya 'curi' kat FB ni jap untuk tontonan korang...'SILA TUTUP MULUT ANDA...' dan jangan telan air liuq..lau terliuq jgk xdapt den nak nolong eh!

Kek Karamel ni biasa korang biasa tengok yang plain je kan...
haha yang ni warna PELANGI ok!
Lepas ni sapa yang rajin boleh la try wat..sapa yang tengah xrajin
macam Yaya ni beli je..;p
Nak try? boleh search tgok nama watermark dalam pic ni..huuuu.
credit to: > E-naa Lovely Kitchen <




Amacam?? Menarik?? Cer scroll bawah lagi........
:
:
:
:
:
:
:
:
:
CREPE
Yang CREPE ni pun biasa korang makan DURIAN CREPE je kannnn..da penah try perasa lain xx??
Cer la try..orang selalu beli@try DURIAN CREPE..tapi Yaya ni xpenah rasa DURIAN CREPE lagi..sibuk nak merasa perisa lain..sebelum ni da penah beli perasa MANGGA dengan MILO..hehe bleh tahan! ^o^





Macam2 perasa adoo..STRAWBERRY,BLUEBERRY,MANGGA,JAGUNG,MILO,OREO
dan lain2....^,^
STRAWBERRY-lum penah rasa lagi ni..

BLUEBERRY
MILO...aummm!! ^o^

Lagi, pernah makan POLKADOT CREPE X???
Weee nampak menarik+tertarik la plakkkk.. yummy!

OREO....wahhhh-lum rase lagi ni..;p

Dan dibawah ini, baru la pic ORIGINAL dari Yaya....hoho
ehh bukan Yaya buat..tapi beli kat orang...erk..;p
Yaya beli BLUEBERRY CREPE..
6pcs - RM10
sedap! ni baru kua freezer..terbaik la rase!

Dan jugak KEK KARAMEL PELANGI..yummy2!
bleh tahan la rase.. =)
untuk saiz ni RM15 (tengah offer..)

Thanks to LICIOUS RECIPE..

Lau ada yang area berdekatan Shah Alam dan Subang..boleh la cari LICIOUS RECIPE ni..untuk order..ok..alamak Yaya xdapat nak backlink plak dengan dia..sesapa ada FB tu leh la try search nama 'LICIOUS RECIPE' ni lau nak order and cuci mate tengok page dia..^_^ tolong pomot plak..hoho

Itu saja untuk sajian mata korang...hehe..LAPAR TAK??? ^o^

.06.01.13
*Semakin hari semakin comot..hmm don't u thing so...? =_=" *
Sekian,Wassalam =)

p/s: bila mood rajin dtg nti Yaya update resepi untuk main masak2 lagi ye..hehe ;p

60 comments:

  1. Replies
    1. pe yg comel?crepe? mmg comel kan hehe

      Delete
  2. banyaknyer crepe..!!tapi durian crepe mmg best!
    kek karamel pelangi cam yummy jek!nk rasa! =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. smua besh la...hehe
      mmg yummy...meh lerr ^o^

      Delete
  3. Salam , kak yaya , sedapnya crepe2 tu semua . Strawberry crepe tu rase cam nak cube jee . Semuaa crepe2 tu nak cube la sng citer ..

    *akak tak comot pongg , hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wslm..mmg sedap pun cik ena..cubela nti.. ^,^

      hehe yeke... ;p

      Delete
  4. ingatkan yaya masak semua. memang menggoda je tengok. nyummm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha..nak yaya buat tgu la..
      suatu hari nanti....hehehehe ;p

      Delete
  5. tba2 mood nk mkn kek kmbali lg..huhuhu

    ReplyDelete
  6. yummmy :)

    cik yaya...sila belanja :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. blnje?? errrrrrrrrr................... hhehe

      Delete
  7. Yg durian crepe dah pnah rsa tapi prisa lain tak pnah lagi.

    ReplyDelete
  8. boleh order yg strawberry x?..sy suka mkan strawbery...hehe.. =P

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh je..order ngn tuan yg mmbuat la..
      hehe

      Delete
  9. wah..sedapnye..kalerful...comel²jer durian crepe tu...tak pernah makan lagi..tak suka durian..^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. bnyk lgi perisa lain cik lily..yaya pon lum rase durian tu..
      kurng suka..tp bole makan lg..hehe

      Delete
  10. arrr..yaya naakk..cedap nyer..kecur air lir tgk makanan pagi2 nie..huhuu

    ReplyDelete
  11. pelangi tu..
    nk mkn pun sayang.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe xde syg sgt la...
      mkn msuk mut jek...hehe

      Delete
  12. sedapnya semua makanan kat atas ni...hhuhuhuhu
    rasa nak makan je..
    balik kj ni nak g carilah semua ni..

    ReplyDelete
  13. yaya ni bikin terlior jer la..yg caramel pelangi tu bunda br dgr..mcm sedap jer...yg crepe tu mungkin bunda blh try, sbb bunda tak mkn durian..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe rmai jgk xmkn durian ye..
      hehe sbb tu ade bnyk kua perisa len..^,^ try la nti bunda..cedp!
      karmel plgi tu pun ok la rase.. ^_^

      Delete
  14. Kek Karamel memang sedap sangat ..pernah buat dan rase nak buat lagi lakkk ..eeiii yaya ni kan????

    yang crepe tu, kak juju pernah rase durian dengan strawbery je ..yang lain lain tu lom nak cube rase lagi .. :) nantilah kite rase ye ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaya ni kan?? nape??hehe

      rasela..nti pon yaya nak rase durian plak..
      ehehe xpenh rase lg ;p

      Delete
  15. balik ni nanti nak bertukang puas2 kat dapur.. haha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe amboi cam bnyk je nk btukang tu cik aisya..^o^

      Delete
  16. sedap nampaknya...cer pos ke sini barang seketul dua...

    ReplyDelete
  17. nampak sedap lah kek caramel tu...

    ReplyDelete
  18. Ya Allah temptingnye tgk semua makanan tu.. dgn crepe n kek karamelnye lagi.. >.< *drooling*

    ReplyDelete
  19. perghh., kembang air liur aku ni., sumenyer nmpak sdap.,

    ReplyDelete
  20. wahh, dh laa puding karamel.. siap ada kaler pelangi tu, huh..

    yaya, blanja sy oreo crepe ok ^^

    ReplyDelete
  21. Milo ngan stoberi tu telah memikat hatiku,
    nak jugakkk!!

    ReplyDelete
  22. wow, crepes.. Warna warni giler, nak gak, akak.. (^-^)v

    ReplyDelete
  23. wahh sedapnye crepes tuu !! dahla comel . geram tengokk !

    ReplyDelete
    Replies
    1. mende nyer..?kek tu..?crepe?mmg sedap n comel dipndang..huu

      Delete
  24. waa..Sedap nyerr nampak kek ngan crepe tue..dah la cantik :)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016