Tuesday, 5 June 2012

RAHSIA SAYA: VCO


Assalammualaikum w.b.t.

Hari ni Yaya tetibe je nak update entri pasal satu produk supplement  yang Yaya gune ni..saje nak share..=) sebab Yaya rase produk ni ade kesannya kat Yaya. Produk apa? Produk tu ialah ‘Virgin Coconut Oil’ (VCO) atau dalam bahasa, biasa kita dengar Minyak Kelapa Dara..keluaran CATALYST tapi Yaya xmakan minyak macam tu je ea..ni dalam bentuk softgel…hehe. Ade jugak dalam bentuk cecair tapi xmau la..xsuke..kalo softgel je kan senang, telan sekali cmtu jek..;p


Yaya baru start makan dalam buln 4 kot..bulan ni da masuk botol yg ke-3..(1 botol, 1bulan) n skarang da jadi amalan harian dah ni..Masa awl ambil 1 botl kurng rase/nampak  kesannyer..tapi bila da masuk botol ke-2 Yaya baru perasan yg pimples pon xterlalu bnyk yg kua dah, kalo kua pimples  akan cepat susut. Lepas tu bekas jerawat yg slalo kalo pepagi tngok kat cermin je, mesti pkir cmne la nk ilangkan parut kt muke ni kan..pon dah kurang kt muke ni. Dalam hati kate “berkesan jugak VCO ni ea..”huhu..yela sbb mase mula ambil pimples ade kua skit..tapi Alhamdulillah da bkurang..n Insyallah akan terus gune VCO ni.  ^o^
Bagi yang kurang taw pasal VCO, Yaya share skit kat kome bagi kome taw tentang kebaikan dia. ^_^

VCO adalah ''Virgin Coconut Oil'' atau minyak kelapa dara diproses tanpa menggunakan haba atau kimia menyimpan pelbagai khasiat yang tidak diketahui umum. Kajian ke atas minyak kelapa dara telah dilakukan oleh pakar-pakar negara Barat sejak awal tahun 1930an lagi. Kebanyakan kajian dilakukan ke atas penduduk di Kepulauan Pasifik di mana kelapa menjadi sebahagian besar pemakanan harian. Pakar-pakar tersebut merumuskan bahawa suatu kandungan yang terdapat dalam kelapa yang dipanggil lemak tepu dapat memberi pelbagai kesan positif ke atas kesihatan manusia. Sebab itulah penduduk Kepulauan Pasifik begitu sihat dan mempunyai kadar berat badan dan ketinggian yang begitu baik. Mereka juga didapati tidak mengalami penyakit kronik seperti jantung atau kanser.

Antara khasiat nya:
  Menghilangkan parut jerawat dan strechmark bagi wanita yang hamil.
  Tiada masalah keputihan ketika hamil.
  Kulit tidak mengalami sebarang masalah jerawat, berminyak, dan kering.
  Membantu mengurangkan berat badan dengan meningkatkan angka metabolik.
  Melembutkan kulit muka dan memberi perlindungan dari sinaran matahari.
  Meningkatkan tenaga dan daya tahan fizikal dan mental.
  Memperbaiki pencernaan dan penyerapan vitamin-vitamin.
  Melawaskan pembuangan air besar dan kecil.
  Melindungi tubuh daripada kanser.
  Jerawat cepat susut.
  Sistem penghadaman lebih baik.
  Kesuburan.
  Agen pelincir dalam hubungan suami isteri.
  Melancarkan kitaran haid dan kurangkan rasa senggugut.
  Batuk dan Selsema cepat hilang.
  Mengurangkan tidur berdengkur.
  Memperbaiki kandungan asid dalam rahim.
  Memperlambatkan proses monopaus bagi wanita.
  Membantu pesakit Hepatitis C, Cacar dan Herpes.
  Mengelakkan penuaan awal dan kedutan kulit.
  Menyegarkan dan merawat sel kulit menjadi lebih tegang dan lembut.
  Mengekalkan fungsi tiroid yang sihat.
  Mencegah dan mengatasi jangkitan bakteria, virus dan kulat (yis) dan masalah sakit kulit pada kemaluan (masalah keputihan).
  Mencegah risiko penyakit jantung dan kadar kolestrol tinggi.   
  Pertumbuhan rambut lebih baik dan kelemumur akan hilang.
  Terhindar dari segala alahan.
  Tidak meningkatkan paras kelekitan platlet dalam darah yang menjadi punca serangan jantung.

Ha, bagus x VCO ni?? Memang dari dulu lagi Yaya da dengar psal minyak kelapa dara ni  tapi baru sekarang dapat merasa khasiat dier..korang pon cubelah..untuk kecantikan luaran dan kesihatan dalaman..xsalah kalau mencuba tapi macam biasa, kenela berhati2..sekarang kan banyak produk tiruan..nanti  pe yg nak xdapat, sakit lain pulak yang datang. Kalau ade yang berminat, yg nak taw lebih pasal vco ni, pe lagi kebaikan dia, macammana nak makan, boleh beli online. 1st botol Yaya beli kat sini la, meh KLIK SINI –tolong pomot plak dah blog orang..huu. Lepas tu utk botol seterusnyer Yaya beli kat dealer dia yg kat area Klang-Shah Alam je..COD..jimat uet pos ;p

Selamat mencuba ye! ^,^
Sekian,
Wassalam…=)



10 comments:

  1. Ramai jugak yang kata VCO ni bagus. hee :D Belum pernah cuba lagi :)

    ReplyDelete
  2. Replies
    1. bnyk kan..ni ckit je..ade lg yg utk ibu mgndung bole, utk bby pon bole..^,^

      Delete
  3. bleh dpt kn kt mna ek???

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh beli o9 kat - http://www.eazycatalyst.com/
      kalau nk COD kt tmpt sdri, boleh tgok nama dealer yg ade kt page Mis Eazy tu..^_^

      Delete
  4. wahh bagusnya!!! harga dia berapa?

    ReplyDelete
  5. kte pun guna vco ni. dulu ada masalah period xbetul. sebulan amek, alhamdulillah dah periiod normal. sekarang still amalkan. ha, mukapun tak naek jerawat sgt :)

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016