Monday, 8 August 2011

SETUJU ATAU TIDAK LAGU RAYA DI KE UDARA AWAL RAMADHAN?

Assalammualaikum w.b.t

Ha..korunk tengok n baca x tajuk entri kat atas..juz nak taw pendapat u ollss je..walaupon Yaya taw mungkin kebanyakan orang rakyat Malaysia ni memang suka dengar lagu raya time bulan pose ni..tapi..best ke lagu2 raya ni dengar time2 awal ramadhan macam ni...??Opss..kejap..ni bukan soal elok atau tidak tahu!!Haa..nanti ada yang salah paham pulak ingat Yaya kate xelok dengar lagu raya time awal ramadhan ni..huhu ;p xlah..boleh je..cume bagi Yaya la kan...lagu2 raya ni elok diperdengarkan time seminggu sebelum raya laa...baru kemeriahan hari raya tu terasa...ni x..buka radio je da dengar lagu raya..agak2 la kot..baru beberapa hari puasa then nak dengar lagu raya plak..adess..mana pergi semangat berpuasa umat Islam ni..raya tu kan disambut sempena kejayaan umat Islam selepas berjaya menahan nafsu dan dahaga setelah sebulan berpuasa..tapi bile blum cukup seminggu puasa lagu raya da dengar..da dihebahkan...pe kenikmatan yang tinggal bile saat hari raya nanti...??chewahhh...hihi pandai cakap je Yaya ni..huuu ^o^

Yaya bukan nak bsyarah ok..haha..juz nak kongsi pendapat je..Yaya rasa lagu2 raya ni lagi elok n beshh di perdengarkan time seminggu sebelum raya..baru semangat sikit time pose..ni x..baru beberapa hari pose da dengar lagu raya, ntahla..Yaya xtaw nak pikir pe..taw..korunk pikir, pose bru sminggu then da dengar lagu raya..tapi raya lame lagi..urmmmm....whut u guys think huh??? -_-? Whatever pun yang korunk fikir Yaya tetap xsokong lagu raya dikeudara time2 mcm ni..bru pose berapa hari..xckup 10hari lagi pon..hm!
p/s: suke dengar lagu raya yang lama2..bile dengar..rase btol macam nak raya dah..hoho antara lagu fevret-Dendang Perantau....^_^ <3<3<3

Sekian, Wassalam..

6 comments:

  1. lumrah dunia...marketing strategi laa dik..akak pergi hypermarket pagi2x pun dah dgr lagu raya...mcm bg satu momentum tuk membeli belah bila terdengar lagu raya nie....

    ReplyDelete
  2. betul2 yaya... org pun x berkenan la lagu raya dimain2kan terlalu awal... padahal baru je puasa x sampai 2mgg... pttny seminggu nak raya, baru la rasa sonok...

    ReplyDelete
  3. deqlis - kalo kat supermarket@hypermarket xkesa lg..ble dterima..yela..orng nk mbeli belh pon mngkin rase besh ckit time shopping kan..pastu uet pon hbis bnyk..sbb pikir da nk raya..hihi ^o^

    ReplyDelete
  4. kak aya - kan kan..me ksh sebb mnyokong..hahaha ;p

    ReplyDelete
  5. tak setuju!!!!!! tak setuju!!!

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016