Saturday, 27 August 2011

MALAY KE CHINESE....????

Assalammualaikum w.b.t.

Pergi jalan2 hari ni..(ahd-27aug)..sorang je..kat JJ Bukit Tinggi, Klang...penuh giler orang..asyik jem jek jalan..penat kaki ku..huu..tapi mengenangkan nak beli sesuatu brg ni..pergi jugak la.. =< sampai je..parking jao sikit..tu je yang ada..kalo cri tmpat dekat takot xde lgsung prking...selalu mcm tu la..ingt ada parking tp bile smpi xde kosng pon..

Terserempak plak dengan 2orang amoi cantik..pakai skirt..kulit cerah xcerah gak la..rabun jao..xnmpk sgt muke tu macm chinese gilr or x tapi dari segi pakaian of course la chinese..jalan seiringan..then, bile lalu sebelah je..dengar dorag borak rupnyer MALAY...Yaya taw la loghat malay cmne..kan..xkan chinese girl same2 chinese nak borak dlam bhsa malay..plak..tapi masa tu Yaya xdela pandang dorang..tapi bleh tawla yang dorng malay..well..bukan nak kritik sesape but..korunk pakai macam tu di siang bulan pose tmpt org ramai plakss tuu..jadi cam pliks skit..tapi org mgkin tak expect korunk malay la kalo korunk xckp..huhu..tapi masa tu dalam hati Yaya juz say - ".............errr..malay rupenyer.mati2 ingtkan chinese girl mane tadi..."korunk kalo xpose xyh la nk pkai cmtu plak siang buln pose ni..tapi xtawla kot2 korunk tu bukn malay..mayb Yaya yang berprasngka buruk..mungkin jugak korunk tu org asli yang bukn Islm kot..yela..bukan tgok IC mase tu kan..huuu..

Kita xbleh bersangka buruk kat orang..mungkin mata Yaya yang silap masa tu..mungkin dorng sebenarnya ckap dlm bhas lain tapi kedngarn kat tlinga Yaya mcm bhasa malyu..almklumla..masa tu pun jln sekali lalu mcm tu je..hoho ^o^ Apa pun to gurlz2 cekci lua sana..jga la aurat anda..xpksa nk tutp tapi bia la sopan sikit..ni x,mcm yang Yya tgok tu mcm nak g party je aderlah..cehh..ish3...pe nak jadila sekrng ni..

Apepon, Selamt menyambut haru raya yang bakal kunjung tiba.mungkin akn jarng update entri sbb sbuk kms uma..huhu..anyway, Yaya xbalik kg jao coz kg dekat je ...1klang area jugak..ahakz! ^o^

Sekian,
Wassalam.=)

4 comments:

  1. lagi teruk bulan poser ari tuh, tengah stuck dalam jem, sebelah kete ada sorang laki melayu merokok selamber jer.. isteri sebelah pakai tudung, anak kat belakang ada dua orang..Uzur ke laki die tuh.. kekekeke.. 'bapa n suami contoh'betui..

    ReplyDelete
  2. aiyooo..uzo sgt la tu..ish3..mmg bapa n suami 'contoh' sgt dah tu..'terbaikkk'!! cehhh

    ReplyDelete

Popular Posts

BLOGLIST SEPTEMBER 2016